رشد تقاضای بازار در کنار کاهش تعداد نمادهای صف فروش از نشانههای مثبت بورس امروز بودند. گروهی از فعالان بازار معتقدند قیمتها در بورس در سطح ارزندهای قرار دارند و زمان رشد بورس فرا رسیده است.
به گزارش کافه طلا، امروز نمادهای شاخصساز ِ فارس، کچاد، کگل، خودرو، پارسان، وبملت و معادن بیشترین اثر مثبت را بر رشد شاخص کل داشتند. اپال، خودرو، خساپا، شپنا، شستا، خگستر و برکت از پر تراکنشترین نمادها بودند.
شکل گیری روند کوتاه مدت صعودی
اقتصاد نیوز نوشت: شاخص کل بورس دیروز شنبه هزار واحد صعود کرد که سومین رشد بزرگ شاخص پس از تغییر دامنه نوسان از 25 بهمن به این سو است. رشد تقاضای بازار در کنار کاهش تعداد نمادهای صف فروش از نشانههای مثبت بورس امروز بودند. علاوه بر این رشد ارزش معاملات خرد نشان از افزایش نقدشوندگی بازار و رونق نسبی آن دارد.
دیروز ارزش معاملات خرد 52 درصد افزایش یافت و به رقم 5 هزار و 653 میلیارد تومان رسید. دیگر نشانه مثبت معاملات دیروز کاهش 72 درصدی رقم پول حقیقی خروجی از بازار بود. با اینکه بازار همچنان با خروج پول حقیقی و مازاد عرضه دست و پنجه نرم میکند اما وجود نشانههای مثبتی که ذکر آن رفت مایه امیدواری فعالان بازار است.
از سوی دیگر رشد تقاضای حقیقی و حقوقی –به موازات یکدیگر- خصوصا در نمادهای کامودیتیمحور این انگاره را در ذهن فعالان بازار پدید آورده که سهمهای این صنایع در قیمتهای ارزنده قرار گرفتهاند.
برخی از تحلیلگران معتقدند ریسکهای سیستماتیک بورس کاهش یافتهاند و با ثبات به وجود آمده در دیگر بازارهای دارایی حالا بورس میتواند خود را برای رشد بیشتر آماده کند. معاملات امروز محک توش و توان بورس برای صعود است. اگر امروز هم بورس بتواند با نرخ حدود 2 درصدی رشد کند میتوان از شکل گیری یک روند کوتاه مدت صعودی سخن گفت.
در مقابل گروهی از تحلیلگران معتقدند رشد تقاضای حقوقی دستوری است و با رسیدن حجم خرید آنها به سطح حداقلی ابلاغ شده، تقاضای حقوقیها کاهش خواهد یافت، در نتیجه این گروه از تحلیلگران چشم انداز بورس در میان مدت را چندان صعودی نمیبینند و حرکت رو به بالای بورس در انتهای سال را مقطعی میپندارند.
سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سرمایه در معاملات امروز گفت: با توجه به اینکه قیمتهای جهانی با افزایش همراه بودند و قیمت دلار به یک ثبات نسبی رسیده است، برخی از نمادها با افزایش حجم معاملات و حمایت حقوقیها همراه بودند. مثبت شدن نمادهای بزرگی همچون فارس، فولاد و فملی با وجود دامنه نوسان نامتقارن تاثیر مثبت زیادی در روند شاخص داشتند.
نصیرزاده به کم عمق شدن معاملات در بازار اشاره کرد و توضیح داد: کم بودن حجم معاملات در بازار و همچنین دامنه نوسان نامتقارن، روند شاخص بازار سهام نوسانی است. مثبت شدن کوتاه مدت موجب افزایش بیاعتمادی به بازار شده است. نتیجه این بیاعتمادی در معاملات نمادها مشخص است، نمادهای بزرگ با افزایش تقاضا همراه هستند و روند شاخص را مثبت میکنند در صورتی که بسیاری از نمادها قفل در صف فروش هستند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره تزریق پول از سوی صندوقها توضیح داد: با توجه به الزام صندوقها به تزریق پول، صندوقها به سمت سرمایهگذاری در نمادهای بنیادین میروند و همین امر موجب افزایش تقاضا در این نمادها و روند صعودی میشود. اگر اعتماد به بازار برگردد، در کنار ورود صندوقها به بازار، سهامداران به سمت سرمایهگذاری میروند و این حجم از عرضه در برخی از نمادها کاهش پیدا میکند و روند تعادلی رفته رفته به بازار برمیگردد.
سلمان نصیرزاده درباره نوسانات در معاملات نمادها توضیح داد: این روند نوسانی در نمادها بار روانی را در بازار افزایش داده است و همین موضوع باعث روند فرسایشی بازار شده است.
او درباره روند بازار در هفته پایانی توضیح داد: با توجه به شرایط موجود در بازار، روند فرسایشی بازار ادامهدار است. دامنه نوسان باعث کاهش نقدشوندگی شده و ریسکی بودن بازار در روزهای پایانی سال ورود نقدینگی را به بازار کاهش داده است.
شاخص کل بورس امروز و تا لحظه تنظیم این خبر با بیش از ۱۶ هزار واحد افزایش به عدد یک میلیون و ۲۴۵ هزار واحد افزایش یافت.
شاخص کل هموزن نیز که وضعیت کلی بازار را بهتر منعکس میکند با بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد افزایش به عدد ۴۳۴ هزار و ۵۲۴ واحد رسید.
امروز نمادهای شاخصساز ِ فارس، کچاد، کگل، خودرو، پارسان، وبملت و معادن بیشترین اثر مثبت را بر رشد شاخص کل داشتند. اپال، خودرو، خساپا، شپنا، شستا، خگستر و برکت از پر تراکنشترین نمادها بودند.
تا لحظه تنظیم این خبر نمادهای رتاپ، اپال، تایرا، کچاد، فارس و ثاخت و خودرو بیشترین بیشترین افزایش قیمت و نمادهای پرداخت، ساراب، پتایر، پلاسک، سشرق، خشرق و کپشیر بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند. بیشترین عرضه به پارند، سیتا، کمند، سپاس، یاقوت، تاصیکوح و فولاژ مربوط بود. نمادهای برکت، سدور، پتایر، خزر، سنیر، کویر و ثنوسا بیشترین عرضه را داشتند.
شاخص کل فرابورس نیز با ۶۷ واحد افزایش به عدد ۱۷ هزار و ۲۶۶ واحد رسید. بپاس بیشترین اثر منفی و مارون، صبا، ذوب، هرمز، زاگرس و آریا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل فرابورس داشتند. چخزر، کزغال، شاروم، بپیوند، وسپهر، آریا و ذوب از پر تراکنشترینهای فرابورس بودند.