جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد فارس در بورس ایران

    18 paw 2021

    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس، طبق رتبه‌بندی ICIS ، دومین شرکت برتر در خاورمیانه و سی‌وپنجمین شرکت برتر در دنیا می باشد. این شرکت در حال حاضر با ۱۵ شرکت تولیدی و خدماتی، یکی از بزرگترین هلدینگ‌های پتروشیمی در خاورمیانه به شمار می رود.

    به گزارش کافه طلا، شرکت صنایع پتروشیمی فارس با نماد فارس به عنوان هلدینگ پتروشیمی در بازار بورس مشغول به فعالیت است. این صنایع با داشتن مالکیت کامل یا به واسطه دیگر شرکت های زیر مجموعه در بخش پتروشیمی قادر به تصمیم گیری می باشد. این شرکت با نماد فارس در بازار بورس اوراق بهادار تهران مشغول به فعالیت است و سهام خود را مورد معامله قرار می دهد.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی نماد فارس

    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از شرکت های تولیدی، بازرگانی، مهندسی، آموزشی، سرمایه گذاری و خدماتی تشکیل شده است که به عنوان بزرگ ترین شرکت پتروشیمی تاسیس گردید. و به عنوان یک شرکت سهامی عام مشغول به فعالیت شد، اما در سال ۱۳۹۲ با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار گردید.

    تحلیل جامع نمادهای بورسی در کافه طلا

    تاریخچه شرکت صنایع پتروشیمی فارس

    شرکت پتروشیمی خلیج فارس در سال ۱۳۸۹ به وسیله شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران  با ۸۰۰ میلیارد تومان تاسیس شد. این شرکت توانست بعد از چند سال سرمایه خود را افزایش دهد و به درآمد مناسبی دست پیدا کند، به نحوی که در سال ۱۳۹۴ درآمدی حدود ۲۵ هزار میلیارد را ازآن خود نمود و به عنوان دومین شرکت پر درآمد ایران شناخته شد.

    این شرکت ۱۵ شرکت تولیدی و خدماتی را دارا است و یکی از بزرگ ترین شرکت های پتروشیمی در خاورمیانه به شمار می رود. قسمتی از سهام این شرکت در بازار بورس با نماد فارس مورد معامله قرار می گیرد.

    شرکت های مختلفی در زیر مجموعه این شرکت قرار دارند که عبارت اند از: شرکت پتروشیمی اروند، شرکت پتررشیمی بندر امام، شرکت پتروشیمی تند گویان، شرکت پتروشیمی مبین، شرکت پتروشیمی مبین، شرکت پتروشیمی فجر، شرکت پتروشیمی ایلام، شرکت پتروشیمی کارون، شرکت پتروشیمی فارس، شرکت پتروشیمی نوری و پالایشگاه گاز بید بلند که همگی در سودآوری این هلدینگ نقش بسزایی دارند.

    طبق رتبه‌بندی ICIS شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس دومین شرکت برتر در خاورمیانه و سی‌وپنجمین شرکت برتر در دنیا می باشد موسسه ICIS هر ساله طبق عملکرد مالی شرکت ها، شرکت‌های پتروشیمیایی و شیمیایی دنیا را رتبه‌بندی می‌نماید و همه شرکت‌های فعال در صنعت شیمیایی و پتروشیمی دنیا در این رده بندی جهانی شرکت خواهند کرد. شاخص های تاثیرگذار بر این رده بندی مقدار سود عملیاتی، دارایی ها، فروش، سود خالص، هزینه های سرمایه ای و نیروی انسانی، هزینه‌های تحقیق و توسعه است. در سه سال اخیر شرکت آلمانی BASF رتبه اول این شرکت­‌ها را به خود اختصاص داده است و 5 شرکت برتر داخل لیست ارائه شده شرکتهای ساینوپک چین، اگزون موبیل آمریکا، داو کمیکال و سابیک میباشد.

    از بین شرکت­‌های ایرانی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین و شرکت نفت و گاز پارسیان در این رتبه بندی شرکت کرده اند و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس بزرگترین شرکت ایرانی در رده بندی جدید این موسسه و در رتبه ۳۵ جهان واقع شده است. *البته باید عنوان کنم که در دو سال اخیر این شرکت با حفظ رتبه خود در جایگاه دوم خاورمیانه و با نوزده پله صعود به این جایگاه رسیده است.

    شرکت پتروشیمی خلیج فارس از سال ۱۳۹۳ برای پیشرفت اهداف سازمانی خود برنامه ۵ ساله ای را اجرا کرد. این برنامه به صورت سالانه با توجه به تغییرات محیطی مورد بررسی قرار می گرفت و تغییراتی مختلفی را بر روی آن لحاظ می کردند.

    در سال ۱۳۹۴ بر اساس بازخورد هایی که به دست آوردند این برنامه را مورد بازنگری قرار دادند و تغییرات مهمی را بر روی آن انجام دادند، که شامل استراتژی کلی شرکت می شد، یعنی توسعه و سودآوری پایدار به توسعه و ارزش آفرینی پایدار تغییر پیدا کرد. علاوه بر این موضوع به دلیل اهمیت مسائل مربوط به HSE و مسئولیت های اجتماعی حوزه های مورد نظر خود را از ۴ حوزه به ۵ حوزه تغییر داد.

    اهداف سازمانی این شرکت شامل ارتقا رضایتمندی و وفاداری ذی نفعان، افزایش سهم در بازار، افزایش کمی و کیفی سرمایه، دسترسی به سازمان های دانش بنیان و … می باشد.

    استراتژی های سازمانی این شرکت شامل مالی و اقتصادی( سود آوری پایدار)، یادگیری و رشد ( توسعه مدیریتی علمی)، مسئولیت اجتماعی ( همراه در مسئولیتی های اجتماعی)، فرآیند ها ( توسعه متوازن و اقتصادی فرایندها)، ذی نفعان( ارزش آفرینی مستمر) می شود.

    ترکیب و اعضای هیئت مدیره صنایع پتروشیمی فارس

    اعضای هیئت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی فارس را ۵ نفر تشکیل می دهند که  شامل افراد زیر می شوند:

    رئیس هیئت مدیره محمد مهدی رحمتی از مجتمع صنعتی نفت و گاز صبا جم کنگان می باشد.

    نایب رئیس هیئت مدیره جعفر ربیعی از شرکت توسعه نفت و گاز صبا کارون است.

    اعضای هیئت مدیره سید جلال میرهاشمی از شرکت صنایع ملی پتروشیمی، مسعود جعفری از سرمایه گذاری استان آذربایجان غربی و امیر حمزه مالمیر از سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی می باشند.

    سهامداران شرکت صنایع پتروشیمی فارس

    شرکت صنایع پتروشیمی فارس از سهامداران مختلفی تشکیل شده است که شامل موسسه و شرکت های زیر می شود:

    سهام عدالت با ۴۰ درصد سهم از بزرگ ترین سهامداران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ۲۰ درصد، صندوق بازنشستگی با ۱۷ درصد، تابان فردا با ۸ درصد، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز تامین با ۸ درصد از دیگر سهامداران این مجموعه می باشند. دیگر اعضای این شرکت که از طریق بورس وارد به سهامداران شرکت تبدیل شده اند همگی دارای ۴ درصد سهم هستند و سهام ترجیحی کارکنان ۷۶/۰ درصد است.

    تولید و فروش صنایع پتروشیمی فارس

    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با پیشبرد اهداف سازمانی خود توانسته است بر حجم تولیدات خود بیفزاید. محصولاتی که در این شرکت تولید می شوند شامل: پلیمر ( پلی اتیلن، آپوکسی، پلی کربنات و …)، مواد شیمیایی و پایه ( اسید کلریدریک، اسید نیتریک و …)، آروماتیک ها، کود ها و سموم ، سوخت و مواد هیدرو کربوری می شود که در امر فروش بسیار موفق هستند.

    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس با داشـتن ۶۹ درصد محصول پی‌وی‌سـی و بیش از ۸۸ درصد ظرفیت تولید مواد آروماتیکی ، تولید کننده انحصــاری پلیمر هــای مهندســی (PC)، اپوکســی‌ رزین‌هــا، پــی‌وی‌سـی امولیســیون (EPVC)،پلــی اتیلــن ترفتــالات (PET) در کشــور می باشد.
    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس تنهـا عرضـه‌کننـده محصولاتـی مانند گاز مایـع، بـرش سـبک و بـرش سـنگین در صنعـت پتروشـیمی کشـور به شمار می رود.

    شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد فارس، فعال در زمینه سرمایه‌گذاری و مدیریت بر کارخانجات شیمیایی، مجتمع‌های پتروشیمی، تولید محصولات پتروشیمی و مواد شیمیایی می باشد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس در سال 89 توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و با سرمایه‌گذاری حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تاسیس شد.

    این شرکت در سال مالی 94 با درآمدی بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان به‌ عنوان دومین شرکت ایران بر پایه میزان درآمد معرفی شد. شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد سهام فارس در حال حاضر با ۱۵ شرکت تولیدی و خدماتی، یکی از بزرگترین هلدینگ‌های پتروشیمی در خاورمیانه به شمار می رود.

    دفتر مرکزی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با نماد فارس در تهران می باشد و بخشی از سهام آن، در بازار بورس اوراق بهادار تهران معامله می‌شود شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با در اختیار داشتن ۲۰٪، شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت ۱۷٪ و شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین ۸٫۵٪ از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، به‌عنوان بزرگترین سهام‌داران آن شناخته می‌شوند، همچنین ۴۰٪ از مالکیت این گروه متعلق به سهام عدالت می‌باشد.

    از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس می‌توان به پتروشیمی اروند، پتروشیمی بندرامام،پتروشیمی فجر، پتروشیمی تندگویان، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی مبین، عملیات غیر صنعتی پازارگاد، پتروشیمی کارون، پتروشیمی پارس، پتروشیمی نوری و پالایشگاه گاز بیدبلند 2 اشاره کرد.

    بررسی سهام نماد بورسی فارس

    شرکت صنایع پتروشی فارس در سال ۱۳۹۲ با قیمت حدود ۲۶ تومان وارد عرضه بازار شد.

    بعد از آن تا مهر ماه سال ۱۳۹۴ با نوسانات کمی رشد و به قیمت هر سهم به حدود ۳۷ تومان رسید.

    ولی بعد از گذشت ۲ ماه در اوایل آذر سال ۱۳۹۴ ، با رشد چشمگیری از مرز ۷۷ تومان گذشت.

    سهام فارس تا بهمن سال ۱۳۹۶ با نوسانات زیادی همراه بود. و از مرز ۱۰۰ تومان گذشت.

    بعد از آن سهام فارس با رشد روزافزونی همراه بود و در آبان سال ۱۳۹۷ ، قیمت هر سهم به ۳۲۰ تومان رسید.

    سهام فارس تا اوایل سال ۱۳۹۹ همچنان به رشد خود ادامه داد به طوری که در اردیبهشت قیمت هر سهم به ۱۵۰۰ تومان رسید.

    ولی بعد از آن با افت قیمت مواجه شد که بلافاصله رشد قابل توجهی داشت و در اول مرداد سال ۱۳۹۹ به قیمت هر سهم ۳۱۰۰ تومان رسید.

    نظرات
    ثیت نظر Close