جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد کالا در بورس ایران

    02 ray 2021

     

    بورس کالا ایران از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را در بازار سرمایه ایران با نماد کالا آغاز کرد. سهم کالا یکی از سهام های استراتژیک بورس ایران است که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸، ۷ بار افزایش سرمایه داده است.

    به گزارش کافه طلا، بورس کالا، بازار منسجمی است که تعداد زیادی از عرضه‌کنندگان، کالای خود را عرضه می‌کنند و کالای مربوطه پس از بررسی‌های کارشناسی و قیمت‌گذاری توسط کارشناسان بورس کالا، به خریداران عرضه می‌شود. در این بازار معمولاً کالاهای خام و فرآوری نشده مانند فلزات، پنبه، گندم، برنج و… دادوستد می‌شوند.

    یکی از مزایای بازار بورس کالا، حضور نهادهای نظارتی و تنظیم‌کننده بازار است که تمامی تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و تجار کالا با حضور این نهادها، از مزایای قوانین و مقررات حاکم بر بورس برخوردار می‌شوند.

    شرکت بورس کالای ایران با تصویب شورای عالی بورس در آذر ۱۳۸۵ با درهم آمیختن بورس فلزات و بورس کالای کشاورزی تشکیل شد و پس از پذیره‌نویسی و برگزاری مجمع عمومی، از مهر ۱۳۸۶ فعالیت خود را زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز کرد.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی و تاریخچه شرکت بورس کالای ایران

    بررسی روند پیدایش و تکامل بورس‌های کالا در جهان حاکی از آن است که این‌گونه بازارها در عرصه اقتصاد کشورها از قرن ۱۹ به بعد در پی پاسخ‌گویی به برخی از نیازمندی‌های اقتصادی و در بسیاری موارد رفع برخی تنگناها و موانع در بازار کالاهای مختلف بوده است.

    در واقع نارسایی‌های بازارهای سنتی در شکل‌ نوسانات کاذب و عدم شفافیت در کشف قیمت و فقدان تضمین‌های لازم برای معامله‌گران از مهم‌ترین دلایل راه‌اندازی بورس‌های کالایی در کشورهای جهان بوده است. در چنین شرایطی وجود بورس‌های کالایی و استفاده از ابزارهای مشتقه به پدید آمدن یک نظام سازمان‌یافته دادوستد و توزیع کالاها در کشورهای مختلف منجر شده و راه ورود به بازارهای جهانی را برای کشورها تسهیل کرده است.

    از این‌رو هم‌اکنون صدها بورس کالایی مدرن در سراسر جهان دایر است که از قدیمی‌ترین آن‌ها می‌توان به بورس معروف و تجاری شیکاگو(CME) با ۱۷۰ سال سابقه، بورس فلزات لندن(LME) با ۱۳۰ سال سابقه، بورس کالای نیویورک(NYMEX)، بورس کالای توکیو (TOCOM)، بورس کالای شانگهای(SHFE)، بورس کالای هند(MCX) اشاره کرد.

    در راستای تحقق اهداف برنامه سوم و چهارم توسعه که مطابق با آن‌ها شورای عالی بورس موظف به راه‌اندازی و گسترش بورس‌های کالایی در ایران شناخته شده بود، بورس فلزات در شهریور ۱۳۸۲ (نخستین بورس کالایی در ایران) و بورس کالای کشاورزی در شهریور ۱۳۸۳ آغاز به فعالیت کردند. 

    بر مبنای قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و با تصویب شورای عالی بورس، شرکت بورس کالای ایران در آذر ۱۳۸۵ با درهم آمیختن بورس فلزات و بورس کالای کشاورزی تشکیل شد و پس از پذیره‌نویسی و برگزاری مجمع عمومی، از مهر ۱۳۸۶ کار خود را با نماد کالا، زیر نظر سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز کرد.

    هم اکنون بورس کالای ایران با تجربه ای بیش از 10 سال ، به داد و ستد انواع محصولات صنعتی و معدنی، فرآورده های نفت و پتروشیمی و کشاورزی در قالب معاملات نقد، نسیه ، سلف ، سلف استاندارد و معاملات ابزارهای مشتقه از جمله قراردادهای آتی مشغول به فعالیت است.

    ارکان شرکت بورس کالای ایران

    ارکان شرکت بورس کالای ایران ( سهامی عام ) عبارتند از: 
    1- مجامع عمومی
    2- هیات مدیره
    3- مدیر عامل
    4- بازرس/حسابرس

    چه کسانی به بورس کالا مراجعه می‌کنند؟

    ۱- گروه اول كسانی هستند كه می‌خواهند از ريسک نوسان كاذب قيمت‌ها در امان باشند. در واقع بورس‌های كالا به عنوان عاملی موثر برای کاهش ریسک توليدكنندگان كالا و مصرف‌ كنندگان عمده در بازار شناخته می‌شود.

    ۲- گروه دوم بر خلاف گروه اول، از نوسانات قيمت استفاده كرده و سود خود را حداكثر می‌كنند. در بورس‌های كالا، اين گروه با نام سوداگران (Speculator) شناخته می‌شوند.

     

    موضوع فعالیت نماد کالا

    تشکیل، سازماندهی و اداره‌ی بورس کالا به صورت متشکل، سازمان یافته و خودانتظام به منظورانجام معاملات کالاهای پذیرفته شده و اوراق‌بهادار مبتنی ‌برکالای پذیرفته شده، توسط اشخاص ایرانی و غیرایرانی مطابق قانون و مقررات...

    همه داد و ستدها در بورس کالا در قالب قراردادهای استاندارد انجام می‌گیرد. به طور کلی، قراردادهای «نقدی»، «سلف»، «نسیه»، «آتی» ،«اختیار معامله» ، «سلف استاندارد» ، «صندوق های کالایی» و «گواهی سپرده کالایی» برای داد و ستد هر کالا وجود دارد. 

    راهبردهای شرکت بورس کالای ایران

    1. توسعه نشان تجاری و ترویج کارکردها و فرهنگ‌سازی با رویکرد توسعه پایدار؛

    2. تعمیق بازارهای موجود و توسعه دارایی‌های پایه جدید بر روی ابزارهای فعلی با رویکرد بازاریابی؛

    3. توسعه تعاملات و همکاری‌ها با نهادهای مالی؛

    4. توسعه و ارتقا سیستم‌ها و روش‌ها؛

    5. مشتری مداری با رویکرد بهبود کیفیت در خدمات؛

    6. توسعه متوازن در تعامل با نهادهای حاکمیتی، سیاست‌گذار، نظارتی ضمن حفظ هویت مستقل بورس کالا؛

    7. توسعه و تنوع خطوط کسب‌وکار بورس کالا؛

    8. بهبود نظام‌های جامع مدیریت سرمایه انسانی.

     

    اهداف راهبردی شرکت بورس کالای ایران

    1. بهبود و تعادل در کیفیت زندگی کاری و شخصی کارکنان؛

    2. تعالی سرمایه انسانی؛

    3. افزایش توازن حجم و ارزش معاملات در بازارها و ابزارهای مختلف؛

    4. تعمیق بازارهای موجود؛

    5. تقویت و توسعه نظام‌مند و متمرکز فعالیت‌های حوزه بازاریابی؛

    6. توسعه کالا/ دارایی‌ پایه جدید بر روی بازارها/ ابزارهای فعلی؛

    7. توسعه تعاملات و همکاری‌ها با نهادهای مالی در حوزه توسعه بازار و خدمات به مشتریان؛

    8. گسترش تعاملات با نهادهای حاکمیتی، سیاست‌گذار و نظارتی؛

    9. توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و ارتقای سواد مالی در حوزه کالایی؛

    10. ارتقا جایگاه و نشان تجاری بورس کالا در سطح ملی؛

    11. توسعه و ارتقا سیستم‌ها و سامانه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات؛

    12. ارتقا پژوهش‌های توسعه‌ای و کاربردی؛

    13. بهبود فرآیندهای کسب‌وکار؛

    14. تقویت فرهنگ برنامه‌ریزی و تفکر راهبردی؛

    15. مدیریت مالکیت معنوی؛

    16. بهبود حاکمیت فناوری اطلاعات؛

    17. توسعه خطوط کسب‌وکار جدید؛

    18. حمایت از توسعه کسب‌وکارهای نوین در بازار سرمایه؛

    19. تکمیل زنجیره خدمات به مشتریان؛

    20. ارتقا کیفیت خدمات به مشتریان؛

    21. افزایش رضایت و وفاداری مشتریان.

    ترکیب و اعضای هیئت مدیره نماد کالا

     شرکت بورس کالای ایران، توسط هیات مدیره ای غیر موظف مرکب از هفت شخص که توسط مجمع عمومی عادی با توجه به اساسنامه، قانون تجارت و مقررات برای مدت دو سال انتخاب می شوند، اداره می شود. ترکیب و اعضای هیئت مدیره این دوره عبارتند از:

    حامد سلطانی نژاد مدیرعامل. شاهين چراغي (شرکت سرمايه گذاري گروه توسعه ملي) رئیس هیئت مدیره. امير حمزه مالمير (شرکت تامین سرمایه تمدن) نایب رئیس هیئت مدیره. علي سعيدي (بانک آینده) عضو هیئت مدیره. امير مهدي صبائي (شرکت سرمايه گذاري نفت و گاز و پتروشيمي تامين) عضو هیئت مدیره. بهمن تجلي زاده (فولاد خوزستان) عضو هیئت مدیره. بهزاد کرمی (ذوب آهن اصفهان) عضو هیئت مدیره. طهمورث جوانبخت (فولاد مبارکه اصفهان) عضو هیئت مدیره.

    سهامداران بورس کالای ایران

    سهامدار/دارندهسهمدرصدتغییر
    شخص حقيقي
    33 M
    4.120 0
    شخص حقيقي
    16 M
    1.970 0
    BFMصندوق سرمايه گذاري.ا.ب.تدبيرگران فردا
    9 M
    1.080 0

    اطلاعات آماری مورد نیاز تحلیل جامع نماد کالا در بورس ایران

     

     

    سود پیش بینی نماد کالا

     

    سود واقعی بورس کالای ایران

     

    نظرات
    ثیت نظر Close