جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    یک طراح جواهر چه مراحلی را باید طی کند؟

    یک طراح جواهر چه مراحلی را باید طی کند؟

    طراح جواهر کسی است که مدل ها و طرح های متنوعی را برای ساخت جواهر و طلا ارائه می ‌دهد. طراح جواهر به صورت آزادانه کار می ‌کند و می ‌تواند با قوه تخیلی که دارد طرح ‌های بسیار مختلفی را ارائه دهد و آن را به تمام دنیا معرفی نماید. کار طراح به شکلی می باشد که که باید خلاقیت بالا و سلیقه ی بسیار خوبی داشته باشد تا در این زمینه موفق شود.

    طراح به طور کلی می تواند به دو صورت کار کند. یا به صورت شخصی مشغول به کار شود و یا در جواهر فروشی های معتبر طراحی جواهر را انجام دهد. هر کاری دارای مراحلی است، طراحی جواهر نیز به همین صورت است. ما در این مقاله قصد داریم مراحل کار طراح جواهر را بررسی نماییم.

    یک طراح جواهر باید چه مراحلی را پشت سر بگذارد؟

    اولین مرحله ای که طراح جواهر باید طی کند مرحله ی شروع کار محسوب می گردد. در این مرحله طراح باید راه خود را مشخص نماید. این که طراح جواهر چه تخصصی را در شروع کار در نظر گرفته است، بسیار مهم است. منظور از تخصص این است که فقط می ‌خواهد به عنوان یک طراح کار کند و یا طراح و سازنده جواهر نیز باشد. اگر می خواهد به عنوان طراح فعالیت کند باید قوه ی تخیل خود را درباره ی تصویرسازی بالا ببرد.

    شما باید زمانی که کارهای خود را طراحی می کنید اطلاعات خود را در زمینه ی طراحی جواهر بالا ببرید. بهتر است که برای شروع کار در آموزشگاه های طراحی ثبت نام نمایید.  بسیاری از طراحان جواهر ترجیح می ‌دهند که وقت خود را در آموزشگاه نگذرانند و با درخواست کار در جواهر سازی های معتبر در کنار استادان کارهایی را بیاموزند.

    دومین مرحله برای طراح جواهر این است که اصول اولیه را آموزش ببینند. در ابتدای کار شما تنها تغییر شکل و تغییر اندازه جواهرات را فرا می گیرید اما زمانی که می خواهید در روند کار خود پیشرفت کنید باید مهارت هایی مانند برش و یا تنظیم سنگ بر روی انگشتر یا قالب سازی و فلزکاری را نیز آموزش ببینید.

    بعد از اینکه این مهارت ها را یاد گرفتید می ‌توانید شیوه ی طراحی خود را گسترش دهید و بر روی کار خود تسلط بیشتری یابید. می ‌توانید از آموزشگاه ها استفاده نکنید، اما استادان طراحی جواهر تاکید می ‌کنند که بهتر است برای یادگیری بسیاری از مهارت ها مانند مهارت های دستی، مهارت های هنری و توانایی ایده های طراحی بصری در آموزشگاه ها ثبت نام نمایید.

    مرحله بعدی گرفتن مدرک است. این که شما در آموزشگاه ثبت نام کنید و یا نکنید بستگی به دیدی دارد که شما به تخصص خود دارید. اما توجه داشته باشید همیشه جواهر سازان موفق کسانی هستند که مدرک گرفته باشند. و همچنین مشتریانی که کار به طراحان جواهر می سپارند به کسانی اعتماد می ‌کنند که دارای مدرک حرفه ای هستند. به طور کلی افراد به کسانی که مدرک دارند نسبت به کسانی که به آموزش ‌های بیشتری نیاز دارند اعتماد بیشتری می کنند.

    آموزشگاه های بسیار زیادی وجود دارند که شما می توانید مهارت های برش دادن، شکل دادن سنگ های قیمتی را در آنجا فرا بگیرید و همچنین مدارکی به شما اعطا می کنند که کاملاً معتبر هستند و برای شروع کار شما بسیار حیاتی می باشند.مرحله ی بعدی این است که برای خودتان جدول زمانی تنظیم نمایید. برای اینکه به یک طراح حرفه ای تبدیل شوید باید 2 تا 6 سال آموزش رسمی ببینید و بعد از آن می توانید به عنوان کارآموز در کنار طراحان جواهر حرفه‌ای مشغول به کار شوید.

    اما توجه داشته باشید که شما در طی دوره آموزش و کارآموزی باید مهارت های خود را افزایش دهید و از طراحان برتر جواهر چیزهای بسیار زیادی یاد بگیرید. پس زمانی که تصمیم به طراح شدن می گیرید باید ایده ها را در ذهن خود پرورش دهید که بتوانید با عملی کردن ایده ها در ذهن خود به هدف طراح شدن نزدیک شوید.

    مرحله ی بعدی که مرحله آخر است ،باید فرایند تولید را یاد بگیرید. زمانی که طراح جواهر شروع به تولید یک طرح می ‌کند باید زمان بسیار زیادی را برای آن صرف کند. در شرایط عادی طراحی 7 روز زمان می برد اما ساخت آن معمولاً دو هفته طول می کشد.

    طراح جواهر

    طراح برای اینکه یک طرح را در فرآیند تولید قرار دهد باید کارهایی را انجام دهد. این روند عبارت است از:

    آموزش های لازم طراحان جواهرات

    برای اینکه یک طراح جواهر شوید، نیازی به دانش خاصی ندارید ؛داشتن دیدگاه های هنری ، مهم تر هستند و البته باید یک دوره آموزش حرفه ای طراحی جواهرات را پشت سر بگذارید.

    برای طراحی جواهرات در دو بخش می توانید وارد شوید :

    1. :طراحی جواهرات دستی
    2. طراحی جواهرات با کامپیوتر :

    مثل آموزش نرم افزار ماتریکس برای طراحی جواهراتیا دوره های آموزش راینوگلد برای طراحی جواهرات ما در ادامه می خواهیم به جواهرسازی و همچنین آموزش جواهر سازی نیز اشاره کنیم پس همراه ما باشید و با ایت هنر دوست داشتنی بیشتر آشنا شوید.

    پس فرآیند تولید را مرحله به مرحله فرا گیرید:

    وقتی طراح جواهر ایده ای را خلق می کند و یا طرحی از دیگر طراحان در دست دارد، مراحل متعددی قبل از آغاز تولید آن طرح باید طی شود.در شرایط معمولی، مرحله ی طراحی در حدود هفت روز به طول خواهد انجامید، و ساخت آن به دو هفته زمان نیاز دارد. در ادامه مراحل طراحی و ساخت طرح نهایی را مشاهده می کنید:


    • طراح طراحی خود را بر روی کاغذ و با مداد آغاز می نماید. طراحی با نرم افزارهای رایانه ای نیز امروزه رواج بسیاری یافته است، به این خاطر که یک تصویر سه بعدی از طرح مورد نظر ارائه می نماید.
    • گام بعدی تبدیل طراحی دو بعدی به یک نمونه ی سه بعدی است.این امر با روش های مختلفی همچون چاپ سه بعدی، CAD، یا قالب های رس و موم که با فلز ذوب شده پر می شود، امکان پذیر خواهد بود.
    • هنگامی که نمونه ی اولیه آماده شد، جواهر ساز کار با فلز را آغاز می کند. سپس جواهرساز می تواند کار برش، جلاکاری، و تنظیم سنگهای قیمتی یا نیمه قیمتی را بر روی جواهرات انجام دهد.

    جواهرسازی چیست؟

    جواهرسازی هنری می باشد که هزاران سال قدمت دارد و به زمان تمدن های باستانی بر می گردد. زمان باستان از جواهرسازی زمانی استفاده می کردند که هدف تزیینی داشتند. به طور کلی جواهر سازی در هر دوره کاربردهای بسیار مختلفی دارد که  از مهم ترین کاربردهای آن باید به استفاده تزئینی و همچنین ابراز عقیده و نشان دهنده موقعیت اجتماعی اشاره نمود.

    در زمان ‌های قدیم قیمتی ترین جواهراتی که در جواهرسازی مورد استفاده قرار می گرفتند، برای پادشاهان سلطنتی بود. پادشاهان برای ساخت انگشتر و یا تاج های خود از قیمتی ترین و زیباترین جواهرات استفاده می ‌کردند جواهرسازی امروزه به عنوان یکی از پردرآمدترین شغل ها به شمار می آید و در صورتی که علاقه دارید تا این شغل را یاد بگیرید باید دوره های آموزشی مرتبط با جواهرسازی را بگذرانید. شما حتی می توانید این کار را در خانه خود نیز انجام دهید.

    آموزش جواهرسازی چگونه است؟

    اگر قصد دارید که به عنوان یک جواهرساز فعالیت کنید باید آموزش جواهرسازی را پشت سر بگذارید. در آموزش جواهرسازی ابتدا خواص فلزات گران بها به کارآموزان گفته می شود تا آن ها بتوانند فلزات مخصوصاً طلا و نقره را بشناسند و با آن ها آشنا شوند.

    شناختی که از این فلزات به کارآموزها داده می ‌شود در رابطه با عکس العمل در مورد هوا، رطوبت و اسید است  و همچنین ساختار میکروسکوپی اتم آن نیز مورد شناسایی قرار می گیرد. پس از آن باید در کارگاه‌ های آموزشی ابزارهای مختلف را برای جواهرسازی بشناسند و با آن ها آشنا شوند.

    همچنین باید کاربرد و نحوه استفاده از ابزار را بدانند. اهمیت دادن به این مرحله بسیار مهم می باشد. زیرا در صورتی که کارآموزان کاربرد ابزارآلات را ندانند نمی توانند به عنوان یک جواهرساز حرفه‌ای عمل کنند. بعد از این که تمام این مراحل گذرانده شد کارآموز یاد می‌ گیرد که ابزارهای مورد نیاز خود را بسازد و یا آن ها را آماده کند. بعد از اینکه این مراحل در کارگاه های جواهر سازی به پایان رسید کارآموز تقریباً اصول اولیه کار با فلز را یاد گرفته است و باید زیر نظر استاد خود تحت آموزش قرار بگیرد.

    کارآموزان باید در صورتی که مراحل اولیه را گذراندند کارهایی مانند سوهان کاری، برش کاری، جوشکاری جداسازی، ذوب فلز، ریخته گری، سوراخکاری، ساخت لوله و ساخت انواع زنجیر و غیره را یاد بگیرند. بعد از یادگیری تمام این اصول باید به صورت خیلی حرفه‌ای و خلاقانه شروع به ساخت نمونه‌هایی نمایند.

    تمام مراحلی که در آموزش جواهرسازی یا مخراج کاری گفته شد را می توانید به صورت آنلاین و هم می توانید به صورت غیر حضوری آموزش ببینید. اما توصیه استادان این است که در آموزش حضوری کارآموزان می توانند کار را بهتر یاد بگیرند و همچنین ابزار مورد استفاده برای جواهرسازی را از نزدیک لمس کنند.

     جواهرسازی چیست؟

    مسئولیت ها برای طراح جواهرات

    شما به عنوان یک طراح جواهرات ؛باید:

    • به مشتریان، مشاوره دهید.
    • در مورد گزینه های مشتری، صحبت کنید و ایده های اصلی را تنظیم کنید.
    • گاهی با استفاده از طراحی کامپیوتری (CAD)، ایده ها را تشریح کنید، تا مشتری بتواند طراحی پایانی را تجسم نماید.
      اگر جواهرساز هستید، فعالیت های شما شامل موارد زیر خواهد بود:
    • نصب – ساخت چارچوب برای جواهرات.
      این مرحله شامل بررسی، فرم دادن و دریل کاری در فلز، و باز کردن سوراخ هایی است که در آنها باید سنگ ها را قرار دهید.
    • ساخت مدل (ریخته گری) – ساخت یک شی یا جزئیات تزئینی با استفاده از یک قالب.
    • مهرزنی و کار مطبوعاتی
    • تعقیب – ساخت یک الگوی منتصب بر روی سطح فلز
    • جوش دادن و ساخت
    • پرداخت (صیقل) – اطمینان از پایان کار قطعه

     

    نظرات
    ثبت نظرات Close