جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    آینده قیمت طلا به روایت رییس اتاق بازرگانی شیراز/ قیمت طلا می‌ریزد؟

    02 ray 2020

    رزاقی در یادداشتی در خبرآنلاین درباره وضعیت بازارها نوشت: کاهش قیمت جهانی طلا که از ۲۱ ماه می‌ شروع شده بود، در هفته گذشته نیز تا ۲۷ ماه می ‌ادامه یافت.
    رزاقی اظهار داشت: در واقع عدم قطعیت مالی، پایین آمدن نرخ بهره و تضعیف رشد اقتصادی جهانی بر آینده قیمت طلا در سال ‌جاری تاثیر خواهد داشت.

    وی افزود: یکی از دلایل مهم افت بهای طلا، اعلام رییس‌جمهور آمریکا از عدم اجرای قرنطینه در موج دوم شیوع ویروس کرونا است.

    جلال رزاقی عنوان کرد: انتظار می‌رفت ادامه تنش‌ها میان آمریکا و چین، قیمت دارایی‌های امن را افزایش دهد، اما رفع قرنطینگی در بیشتر کشورها و بازگشایی کسب‌وکارها، تداوم روند کاهشی را در پی داشت.
    وی یادآور شد: بر این اساس، وجود دو نیروی مخالف، یعنی از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و تنش‌ها در روابط تجاری آمریکا و چین، پیش بینی قیمت طلا را برای روزهای آینده دشوار ساخته است.

    یادداشت جمال رزاقی درباره وضعیت بازارها را می‌توانید (اینجا) بخوانید.


    آینده قیمت طلا به روایت رییس اتاق بازرگانی شیراز/ قیمت طلا می‌ریزد؟

     

    با بازگشایی کسب و کارها و رفع قرنطینگی در بسیاری از کشورها، و همچنین امیدهای تازه برای کشف ویروس کرونا، بازارها بهبودی ملایمی پیدا کرده اند.

    1. اما وجود نوسانات در هر یک از این بازارها حاکی از عدم ثبات و نااطمینانی نسبت به شرایط آینده اقتصادی می باشد؛ چرا که نمی‌توان از شیوع موج دوم ویروس کرونا و تعطیلی کسب و کارها پیش بینی دقیقی داشت. حتی در صورت عدم شیوع مجدد، تنش های تجاری میان چین و آمریکا، دو اقتصاد بزرگ دنیا، وضعیت بازارها را متلاطم خواهد نمود. بازارهای داخلی نیز به هم وابسته بوده و تغییر در بازار سهام، بازار ارز و سکه را نیز متاثر می‌کند. البته کاهش درآمدهای ارزی نیز بر سایر بازارها و دارایی ها تاثیرگذار خواهد بود و نمی توان پیش بینی دقیقی از آینده کوتاه مدت اقتصاد کشور نیز ارائه داد.
    2. در هفته گذشته نرخ دلار با کاهش بدون نوسان ۲.۷ درصدی مواجه بوده است. این در حالی است که در هفته منتهی به دوم خرداد، دلار به ۱۷۸۳۰ تومان نیز رسیده اما با هر بار افزایش به کانال پایین تر بازگشته است. از دلایلی که مانع روند افزایشی نرخ دلار به بالاتر از مرز ۱۷۸۰۰ تومانی شده افزایش عرضه ارز توسط تنظیم گران بازار و رشد قیمت در صرافی های منتخب می باشد. این کاهش مداوم ناشی از پایین آمدن قیمت حواله درهم، کاهش ارزش دلار در کشورهای همسایه و همچنین رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس می باشد. به علاوه نرخ دلار در سامانه نیما به دلیل افزایش تقاضای ارز وارداتی افزایش یافته است. این مسئله همراه با تقویت عرضه ارز، منجر به کاهش ورود تقاضای کاذب به بازار گردیده است.
    3. سکه نیز مطابق معمول به تبعیت از دلار روند کاهشی پیوسته را به ثبت رساند و در هفته گذشته با کاهش ۲.۹ درصدی مواجه بود. به علاوه بهای جهانی طلا نیز در این مدت، تا روز چهارشنبه، کاهش ۱.۹ درصدی را به ثبت رسانده است. چنانچه شاخص کل بورس کاهش یابد، احتما افزایش نرخ دلار و سکه نیز وجود خواهد داشت. در مقطع کنونی شاخص کل بورس رشد داشته و این افزایش بر بازارهای موازی تاثیر منفی گذاشته است.
    4. کاهش قیمت جهانی طلا که از ۲۱ می شروع شده بود در هفته گذشته نیز تا ۲۷ می ادامه یافت.  یکی از دلایل مهم افت بهای طلا اعلام رئیس جمهور آمریکا از عدم اجرای قرنطینه در موج دوم شیوع ویروس کرونا می باشد. انتظار می رفت ادامه تنش ها میان آمریکا و چین قیمت دارایی های امن را افزایش دهد اما رفع قرنطینگی در بیشتر کشورها و بازگشایی کسب و کارها تداوم روند کاهشی را در پی داشت. بنابراین وجود دو نیروی مخالف، یعنی از سر گیری فعالیت های اقتصادی و تنش ها در روابط تجاری امریکا و چین، پیش بینی قیمت طلا را برای روزهای آینده دشوار ساخته است. در واقع عدم قطعیت مالی، پایین آمدن نرخ بهره و تضعیف رشد اقتصادی جهانی بر آینده قیمت طلا در سال ‌جاری تاثیر خواهد داشت.
    5. شاخص سهام در ادامه افت خود از سه شنبه ۳۰ اردیبهشت، در هفت روز گذشته منتهی به سه شنبه ۶ خرداد، ۹ درصد کاهش داشته است. این شاخص تنها در روز چهارشنبه رشد ۱.۳ درصدی را به ثبت رسانده است. کند شدن جریان ورود نقدینگی به بازار بورس و اتمام مهلت ثبت نام صندوق های قابل معامله بانکی و بیمه ای و اعلام خبر ثبت نام برای فروش سهام عدالت می تواند عامل کاهش ارزش شاخص سهام باشد. نرخ تورم هدف گذاری شده بانک مرکزی با نرخی کمتر از انتظار سهامداران، احتمال حبابی بودن قیمت ها را افزایش داده و منجر به اصلاح ۳.۵ درصدی شاخص کل گردید که از دی ماه گذشته بی سابقه بوده است. روز چهارشنبه پس از افت چند روزه شاخص، رشد ۱.۳ درصدی به ثبت رسید. با توجه به جو روانی حبابی بودن بازار، احتمال ریزش شاخص سهام در روزهای آتی وجود دارد.
    6. بهای انواع نفت در هفته گذشته با نوسان اندکی مواجه بوده و نفت برنت، خام آمریکا و اوپک در هفته گذشته به ترتیب رشد ۰.۸-، ۲- و ۱۱.۵ درصدی را به ثبت رسانده اند. تنها در روز چهارشنبه قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا به ترتیب با کاهش ۳.۵ و ۴.۵ درصدی مواجه شد که از دلایل آن می توان به بالا گرفتن تنش ‌ها بین آمریکا و چین و نگرانی ‌ها در مورد چگونگی بهبود تقاضا بعد از شیوع ویروس کرونا می باشد. همچنین در خصوص پایبندی روسیه به توافق کاهش تولید نفت اوپک نیز تردیدهایی وجود دارد.
    7. * رییس اتاق بازرگانی شیراز
    8. منبع1

      منبع2

       منبع
    نظرات
    ثیت نظر Close