براساس اعلام نرخ ارز صرافی ملی، دلار و یورو نسبت به دیروز ارزان شدند و بهای دلار به ۱۹ هزار و ۱۶۰ تومان رسید.
قیمت طلا در معاملات امروز پنج شنبه ۵ تیر ۹۹، بازار جهانی، کاهش پیدا کرد و از بالاترین رکورد خود در هشت سال اخیر عقب نشست.
به گزارش کافه طلا، امروز پنجشنبه پنجم تیر ماه نرخ ارز در صرافی ملی اعلام شد.
بر این اساس قیمت دلار برای فروش در صرافی ملی، ۱۹،۱۶۰ تومان اعلام شد. همچنین این صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۱۹،۰۶۰ تومان خریداری میکنند. قیمت دلار در بانک مرکزی ۴۲۰۰ تومان قیمت خورده است.
قیمت یورو نیز برای فروش در صرافی ملی ۲۱،۲۵۰ تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافیها ۲۱،۱۵۰ تومان است. بهای یورو در بانک مرکزی نیز ۴۵۵۷ تومان تعیین شده است.
بازاریها: مردم فروشنده شدند
قیمت دلار در روزهای اخیر درحالی اوج گرفته بود که از عصر دیروز چهارشنبه، تغییر جهت داده است هرچند برخی بازاری ها تلاش داشتند برای کاهش بیشتر قیمت ارز مقاومت کنند ولی این مقاومت ظاهراً شکسته شده است.
دیروز چهارشنبه، قیمت دلار از 20 هزار و 500 تومان به 19 هزار و 600 تومان هم رسید ولی در ساعات پایانی روز قبل برخی بازاری ها نسبت به این کاهش مقاومت کردند و باعث بازگشت قیمت دلار به کانال 20 هزار تومان در ابتدای معاملات امروز شدند.هرچند دلار خیلی روز کانال 20 هزار تومان دوام نداشت و باز هم به کانال 19 هزار تومانی بازگشت. قیمت فروش دلار در لحظه انتشار این گزارش 19 هزار و 850 تومان است.
فعالان بازار می گویند از دیروز تعداد زیادی از افرادی که قصد فروش داشتند، نسبت به فروش دلارهای خود اقدام کرده اند. و همچنان در بازار تعداد فروشنده ها بیشتر از خریداران است.
صرافی ها پیش بینی می کنند که حضور بازار ساز در بازار ارز در روزهای آینده ادامه پیداکند؛ برهمین اساس افزایش عرضه از سوی بازار ساز و همچنین افزایش تعداد فروشنده ها در بازار ارز از مهمترین دلایل کاهش قیمت دلار در چند ساعت اخیر بوده است.
از مهمترین دلایل کاهش قیمت ارز که از روز قبل آغاز شده، عرضه سنگین ارز از سوی بازار ساز و افزایش تعداد فروشنده ها در بازار بود؛ اطلاعات بیانگر آن است که دیروز 55 میلیون دلار توسط بازارساز وارد بازار شده که فقط 3 میلیون دلار فروش رفته است.
همچنین تا ساعت 16 دیروز در سامانه نیما، معادل 76 میلیون یورو در قالب انواع ارز اعم از دلار آمریکا، یورو، یوان چین، درهم امارات، روپیه هند و... در این سامانه عرضه شده است. طی روز گذشته تقاضاهای واقعی ارز پوشش داده شده است و شاهد مازاد عرضه در سامانه نیما بودهایم.
البته اطلاعات جدید در روز جاری نیز مویدآن است که امروز هم عرضه سنگین ارز در بازار ادامه دارد؛ هدف از ادامه عرضه سنگین ارز از سوی بازارساز، غلبه بر جو روانی موجود در بازار ارز است که توسط دلالها و سوداگران ارزی ایجاد و تشدید شده بود.
خبرها بیانگر آن است که بیش از 100 میلیون دلار بناست امروز وارد بازار شود که اعلام همین خبر باعث شده تا دلار تغییر جهت دهد و سیر نزولی را پیش بگیرد.
قیمت طلا در بازار جهانی کاهش پیدا کرد
قیمت طلا در معاملات روز پنج شنبه ۵ تیرماه ۹۹، بازار جهانی در پی ریزش بازارهای سهام تحت تاثیر نگرانی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، کاهش پیدا کرد و از بالاترین رکورد خود در هشت سال اخیر عقب نشست.
به گزارش کافه طلا به نقل از ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۷۶۰ دلار و ۳۹ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته تا مرز ۱۷۷۹ دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۲ بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۷۷۱ دلار و ۸۰ سنت رسید.
به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت اواندا، الگوی رفتاری که امسال مشاهده شده، این است که در زمان سقوط بازارهای سهام و انرژی، تقاضا برای نقدینگی در میان همه بازارها از جمله طلا افزایش پیدا می کند. با این حال تصحیح قیمت کوتاه مدت، روند کاهشی پرشتابی نخواهد داشت و هیچ عجلهای برای خروج از بازار وجود ندارد زیرا تقاضا برای دارایی امن و نرخهای بهره اندک همچنان از طلا پشتیبانی می کنند.
بانکهای مرکزی جهان تدابیر محرک مالی گستردهای را به اجرا گذاشته و نرخهای بهره را پایین نگه داشتهاند و این اقدام به رشد بیش از ۱۶ درصدی قیمت طلا در سال میلادی جاری کمک کرده است. طلا در شرایط ابهامات اقتصادی و سیاسی با افزایش تقاضای خرید روبرو میشود.
بازارهای سهام آسیایی در واکنش به افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و بازبینی نزولی چشم انداز اقتصاد جهانی از سوی صندوق بین المللی پول، سقوط کردند و همزمان، تقاضا برای خرید دارایی امن به سوی دلار روانه شد.
طلا امسال گاهی همسو با بازارهای سهام حرکت کرده و بهای این فلز ارزشمند در زمان سقوط بازارهای سهام به دلیل اقدام سرمایه گذاران در فروش داراییهای طلایشان به منظور تهیه نقدینگی، کاهش پیدا کند.
بر اساس گزارش رویترز، سه ایالت آمریکایی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا خبر داده اند. همچنین افزایش شیوع کرونا در برزیل، آمریکای لاتین و هند که دومین مصرف کننده بزرگ طلا در جهان است، گزارش شده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۸ درصد افزایش، به ۱۸۷۸ دلار و ۴۵ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۱ درصد رشد کرد و در ۸۰۰ دلار و ۲۹ سنت ایستاد. هر اونس نقره با ۰.۲ درصد افزایش، ۱۷ دلار و ۵۵ سنت بود.
قیمت سکه به تبعیت از دلار از قله تاریخی بازگشت
قیمت سکه به تبعیت از دلار از قله تاریخی بازگشت. هجوم بازارساز ارزی به بازار نه تنها دلار بلکه سکه را وادار به عقبنشینی کرد.
ساعت ۱۶ دیروز بهای هر سکه طرح جدید ۳۲۰ هزار تومان کاهش یافت و به قیمت ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. همراه با معاملات فیزیکی این فلز گرانبها، گواهی سپرده سکه در بورس کالا هم به کانال ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشت. افت بهای سکه عموما به علت ریزش نرخ دلار رقم خورد.
تاثیر منفی شاخص ارزی به اندازهای بود که صعود قیمت اونس طلای جهانی به بالاترین سطح در ۸ سال اخیر چندان به چشم نیامد و سکه را حمایت نکرد. موضوعی که منجر به افزایش شکاف بین ارزش ذاتی سکه(با احتساب مالیات ارزش افزوده) با قیمت جاری بازار این فلز در معاملات دیروز شد.
دنیای اقتصاد در تشریح آخرین وضعیت بازار جهانی نیز نوشته است: اونس طلای جهانی روز چهارشنبه ضمن صعود به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۲ در ساعت ۱۶ به قیمت ۱۷۷۶ دلار معامله شد. اگرچه افزایش بهتر از انتظار PMI آمریکا و اقتصادهای بزرگ اروپایی و همچنین بهبود میزان فروش مسکن در ایالات متحده تا حد زیادی سرمایهگذاران را به احیای فعالیتهای اقتصادی امیدوار کرد اما عبور تعداد مبتلایان به کرونا از ۲/ ۹ میلیون نفر، موجب تشدید نگرانی سرمایهگذاران نسبت به اقدامات پیشگیرانه دولتها و سرازیر شدن حجم پولهای بیپشتوانه به اقتصاد جهانی شد. موضوعی که نهایتا به نفع طلا رقم خورد. ضمن اینکه، وزیر خزانهداری آمریکا هم اعلام کرد که بسته حمایتی دیگری در قالب تزریق پول و تاخیر در اخذ مالیات در راه است که به تضعیف دلار و رشد طلا منجر شد.
اونس پنجشنبه منتظر آمارهای کلان اقتصاد آمریکا از جمله تغییرات سهماهه GDP و بیکاری هفتگی است.