به گزارش سایت کافه طلابه نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حدود دو سال پیش همزمان با افزایش قیمتها در بازارهای سکه و ارز، با فشار عدهای، «معاملات آتی سکه» پس از ۱۰ سال فعالیت و تبدیل شدن به یکی از جذابترین و شفافترین معاملات بازار سرمایه، متوقف شد که بسیاری از کارشناسان از این رویداد به عنوان منفیترین رخداد سالهای اخیر بازار سرمایه یاد میکنند.
در این میان، اما در هفتههای گذشته نیز برخی منتقدان گرانی سکه، فارغ از نرخ جهانی اونس طلا و جهش نرخ دلار، معاملات گواهی سپرده سکه در بورس را علت جهش قیمت در بازار نقدی عنوان کردند و بار دیگر یک موج خبری هدایت شده به راه افتاد.
اما چند روزی است که خبری از آن موج نیست چراکه هماکنون قیمت سکه بورسی از بازار فیزیکی پایینتر آمده و منتقدان معامله بورسی سکه هنوز به این ابهام پاسخ روشنی ندادهاند که اگر معاملات بورسی عامل گرانی سکه است پس چرا قیمتهای گواهی سکه در بورس پایینتر از نرخ بازار فیزیکی سکه است؟
عبادالله محمدولی عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر گفت: انجام معاملات سکه و طلا در بستر بازار سرمایه و توسعه آن، اقدام مثبتی برای اقتصاد است به طوریکه عرضه طلا و سکه در بازار سرمایه و با بازارهای نوین آن میتواند بخشی از نیاز و تقاضای بازار را پاسخ دهد.
محمدولی با بیان اینکه باید بازارهای متنوعی برای سرمایه گذاران وجود داشته باشد، گفت: معاملات طلا و سکه در بورس کالا، درعینحال میتواند تأثیر مثبتی در زمینه واقعی شدن قیمتها داشته باشد؛ همچنین شفافیت معامله در بورس از جمله مزایای مبادله هر کالایی در این بستر است.
وی ادامه داد: سکان بازار سکه و طلا، در دست بانک مرکزی بوده و این نهاد تصمیم گیر اصلی است؛ بنابراین، اینکه برخی عنوان کردند بورس و معاملات گواهی سکه در آن نقش اصلی در قیمتهای بازار را دارد صحیح نیست.
عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر در خصوص نحوه مدیریت کلان بازارهای ارز و سکه تصریح کرد: نهاد ناظر باید سیاستهایی را اتخاذ کند که التهاب در بازار ایجاد نشود. این در حالی است که در مواقع نوسانی بازار و از آنجایی که سیستم اقتصادی کشور به بنیاد سازی توجهی ندارد، بعضا به صورت ناگهانی و یکشبه دستوراتی به این حوزه تحمیل میشود که به بهبود بازار کمک نمیکند.