جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع آلت کوین در بازار ارزهای دیجیتال

    04 ray 2021

    آلت کوین‌ها در اصل گونه به روزرسانی یا دست کاری شده از بیت کوین محسوب می‌شوند. آلت کوین‌ها تمام رمزارزهای بازار به جز بیت کوین هستند. برخلاف بیت کوین، سیستم تمام آلت کوین‌ها منحصر به یک سیستم پولی نیست و برخی از آن‌ها کاربردهایی ورای انتقال پول دارند.

    به گزارش کافه طلا، منظور از آلت (Alt)، جایگزین (Alternative) است. آلت کوین‌ ها رمزارزهای جایگزین به شمار می‌روند، آنها آمده‌اند تا جایگزین بیت کوین شوند. شاید در ابتدا با توجه به قدرت نخستین رمزارز دنیا، کنار زدن آن امکان‌پذیر به نظر نمی‌رسید، اما امروز می‌بینیم سهم BitCoin از بازار ارز دیجیتال روز به روز در حال کاهش است.

    آنچه به آلت‌ کوین‌ها ارزش و اعتبار می‌بخشد امنیت آنها، ارزش بازار و قیمت هر واحد رمزارز است. اصطلاح آلت کوین به هر ارز رمزپایه‌ای غیر از بیت کوین اشاره دارد. بر اساس آخرین شمارشی که در اوایل سال ۲۰۲۰ انجام گرفت، به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۵۰۰۰ ارز رمزپایه وجود دارد. طبقه گفته‌ CoinMarketCap در فوریه ۲۰۲۰، آلت کوین چیزی بیش از ۳۴ درصد از کل بازار ارزهای رمزنگاری شده را تشکیل می‌دهد.

    برخی از علاقه‌مندان با آلت کوین‌ها پروژه‌هایی را راه‌اندازی می‌کنند و برخی نیز آن‌ها را پایه‌ کسب و کار خود قرار می‌دهند. می‌توان قوانین بیت کوین را در آلت کوین جدید تغییر داد، به نحوی که تغییرات اعمال شده عملکرد آن را به بهترین شکل کاربردی و خاص کند.

    در این مطلب قصد داریم تا با مفهوم آلت کوین و نمونه ارزهای دیجیتال آلت کوین‌ها آشنا شویم.

    برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و موفقیت در آن، باید تحلیلی جامع از آنها براساس آشنایی با اصطلاحات اولیه، راه‌ و روش‌های خرید و فروش و نکات ضروری مورد نیاز برای کسب سود را داشته باشید.

    آلت کوین چیست؟

    همانطور که گفتیم AltCoin مخفف Alternative Coin است. به زبان خیلی ساده، آلت کوین‌ها تمام رمزارزهای بازار به جز بیت کوین هستند. این مفهوم پیچیده‌ای نیست و فقط برای دسته‌بندی ارزهای دیجیتال نوین کاربرد دارد. بیت کوین اولین گزینه بود و زمینه را برای ظهور سیستم‌های پولی مبتنی بر فناوری بلاک‌چین بیشتر فراهم کرد. از طرفی هنوز، با وجود ظهور چند ده هزار ارز دیجیتال جدید، هنوز نزدیکی به نیمی از بازار ارز دیجیتال (از نظر ارزش کل) در اختیار آن است. پس طبیعی است بیت کوین را در یک طرف و بقیه رمزارزها را در طرفی دیگر قرار بدهیم.

    با این حال نمی‌توان از کاستی‌ها و مشکلات بیت کوین چشم‌پوشی کرد. آلت کوین‌ها خلق شدند تا این ایرادها را برطرف کرده و یک سری قابلیت‌های اضافی نیز ارائه کنند. در عمل، تمام آن‌ها حداقل یکی از ویژگی‌های تکنولوژی مورد استفاده در بیت کوین را حتی با سفارشی‌سازی و بهبود در مقایسه با قبل، به ارث برده‌اند؛ در برخی پروژه‌ها از الگوریتم اجماع متفاوتی استفاده می‌شود. تعدادی دیگر روی مقیاس‌پذیری و افزایش تعداد تراکنش قابل پردازش در هر ثانیه تمرکز داشته‌اند.

    آلت کوین چیست و پولساز ترین کوین‌ها کدامند؟!

    وقتی نخستین رمزارز دنیا متولد شد، ما را با فناوری خارق‌العاده‌ای به نام بلاک‌چین آشنا کرد. اکنون به طور گسترده در صنایع مختلف شاهد استفاده از این تکنولوژی هستیم. برخلاف بیت کوین، سیستم تمام آلت کوین‌ها منحصر به یک سیستم پولی نیست و برخی از آن‌ها کاربردهایی ورای انتقال پول دارند. به عنوان بهترین مثال باید به اتریوم اشاره کرد. این اکوسیستم بلاک‌چینی عظیم، برای ساخت و اجرای اپلیکیشن غیر متمرکز و قرارداد هوشمند کاربرد دارد. حال یک رمزارز اختصاصی با نام اتر نیز برایش در نظر گرفته شده است.

    نمونه ارزهای دیجیتال آلت کوین‌ها

    آنچه به آلت‌ کوین‌ها ارزش و اعتبار می‌بخشد امنیت آنها، ارزش بازار و قیمت هر واحد رمزارز است از این رو لیست برترین ارزهای رمزنگاری‌شده دائما در حال تغییر و ارتقا هستند و تمام ارزهای رمزنگاری‌شده سعی می‌کنند جایگاه خود را ارتقا داده و به بیت‌کوین نزدیک شوند.

    آلت کوین‌های زیادی تا امروز متولد شده‌اند. برخی نظیر اتریوم، لایت کوین و ریپل در صدر جدول قرار داشته و هنوز قدرتشان را حفظ کرده‌اند. تعدادی از آن‌ها، با وجود محبوبیت در یک بازه زمانی، امروز کاملا محو شده یا به قعر جدول سقوط کرده‌اند. یک سری آلت کوین‌های دیگر نیز با وجود تولد طی سال‌های اخیر و داشتن عمر کوتاه، خیلی سریع توانستند به رتبه‌های خوبی در بازار دست پیدا کنند؛ بازار آلت کوین‌ها دستخوش تغییر و تحولات زیادی قرار گرفته و این مسیر پرپیچ و خم هنوز ادامه دارد.

    آلت کوین‌‌هایی نظیر اتریوم، ریپل، پولکادات و ترون صرفا یک رمزارز نبوده و در اصل، پلتفرمی کاربردی شامل یک ارز دیجیتال اختصاصی به شمار می‌روند. آن‌ها علاوه بر داشتن اکوسیستمی بزرگ و کاربردی، سرعت پردازش تراکنش بالاتری دارند و در عین حال کارمزدهای پایین‌تری نیز دریافت می‌کنند. به همین دلیل روز به روز از محبوبیت بیت کوین کاسته و به آن‌ها اضافه می‌شود.

    ابتدایی‌ترین آلت‌ کوین قابل ذکر، نیم کوین است که در آوریل سال ۲۰۱۱ معرفی شد. این آلت کوین مبتنی بر کد بیت کوین ساخته شد و الگوریتمی که مورد استفاده قرار داده بود همان اثبات کار مشابه در بیت کوین بود. نیم کوین مانند بیت کوین به ۲۱ میلیون کوین محدود می‌شد اما با وجود این شباهت‌ها، این آلت کوین توانست با افزایش حریم خصوصی دامنه‌های کاربر، از بیت کوین جدا شود.

    نیم کوین به کاربران این امکان را می‌دهد تا با استفاده از دامنه‌های bit مخصوص به خودشان نام‌نویسی کرده و فرایند ماینینگ را آغاز کنند؛ هدف از این کار، افزایش امکان ناشناس ماندن و مقاومت در برابر سانسور بود.

    نمونه ارزهای دیجیتال آلت کوین ها عبارتند از: اتریوم ، لایت‌کن ، دش ، زی‌کش، ریپل ، بیت کوین کش ، مونرو که در جای خود به هر کدام خواهیم پرداخت.

    آلت کوین چیست و پولساز ترین کوین‌ها کدامند؟!

    بیت کوین بهتر است یا آلت کوین؟

    سوالی که در اینجا مطرح می‌شود که کدام یک از این ارزهای دیجیتال به قدری کاربردی هستند که بتوانند جای پول‌های سنتی را بگیرند با توجه به اینکه بسیاری از مردم در سراسر جهان هنوز از وجود این ارزها بی اطلاع هستند.

    افرادی که در حوزه‌ی ارزهای دیجیتال فعالیت دارند طی سال‌های اخیر پیش‌بینی می‌کردند که این ارزها به زودی جای ارزهای فیات را خواهند گرفت. اما بسیاری از موسسات که پول سنتی را مورد استفاده قرار می‌دهند نسبت به مفهوم بلاک‌چین (و در مواقعی نسبت به ایده‌ کار با ارزهای دیجیتال در سراسر جهان) اخطارهایی را به مردم ابلاغ کردند.

    با وجود اینکه هنوز ارزهای دیجیتال آن طور که حامیانش پیش‌بینی کرده بودند، در واقعیت مورد توجه واقع نشده است اما نشانه‌هایی از نفوذ این ارزها در کسب و کارهای سنتی دیده می‌شود حتی اگر به میزانی محدود باشد. بنابراین سوال این است که کدام ارز دیجیتال این شانس را دارد که به طور گسترده مورد پذیرش قرار بگیرد.

    برای بسیاری، بیت کوین همان ارز رمزنگاری شده‌ای است که به احتمال زیاد در سطح وسیعی شاهد پیشرفت آن خواهیم بود. در حالی که هیچ لیست معتبری از کسب و کارهای سراسر جهان وجود ندارد که پرداخت با ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین را پذیرفته باشند.

    انتظار می‌رود که آلت کوین‌ها به عنوان ارزهای جایگزین بیت کوین سطح پذیرش کمتری را در بین شرکت‌های بزرگ ببینند. طبق شواهد در لیست کاربران این ارزهای دیجیتال، تعداد کمی شرکت‌های بزرگ بین المللی هستند و بیشتر اسامی موجود در این لیست، صرافی‌های رمزنگاری شده و فروشگاه‌های تخصصی آنلاین هستند. این حقیقت نشان‌دهنده‌ وضعیت بقیه‌ آلت کوین‌ها است.

    پیش‌بینی اینکه کدام ارز رمزنگاری شده به طور قطع می‌تواند وارد بازار واقعی شود کاری دشوار است. بیت کوین پیشرو است و از بزرگ‌ترین نام و بالاترین سقف بازار بهره می‌برد. با این حال، محبوبیت آلت کوین‌ها نیز تا حدی چشم‌گیر است. اما مسئله‌ای که با اطمینان می‌توان درباره‌ آن اظهار نظر کرد این است که هیچ ارز رمز پایه‌ای به طور موثر در هیچ نقطه از جهان از فیات پیشی نگرفته است.

    آلت کوین چیست و پولساز ترین کوین‌ها کدامند؟!

    مزایای آلت کوین‌ها

    ۱- بهبود نقص‌ های موجود در بیت کوین

    آلت کوین‌ها به طور کلی برای رفع نقص‌های موجود در بیت کوین با چارچوب‌های مشابه به آن طراحی شده‌اند؛ خواه این نقص‌ها سرعت باشد، خواه هزینه استخراج یا عوامل دیگر باشد.

    ۲- ایجاد رقابت

    سازندگان آلت کوین بر اساس قوانینی که بیت کوین به آنها پایبند است، فضایی را برای رقابت آلت کوین‌ها با بیت کوین ایجاد کرده‌اند.

    ۳- کارمزد پایین تراکنش‌ ها

    علاوه بر فناوری امن بلاک‌چین، یکی از مزایای استفاده از آلت کوین به عنوان یک روش پرداخت، کارمزدهای نسبتاً پایین تراکنش‌ها است که برای هر تراکنشی به صورت مجزا اعمال می‌شود.

    معایب آلت کوین ‌ها

    ۱- دارای ارزشی بسیار ناپایدار

    از آنجایی که آلت کوین‌ها برای سرمایه‌گذاری به نسبت انتخابی سخت هستند، ارزش آنها می‌تواند به سرعت دستخوش تغییر شود.

    ۲- پتانسیل بالا برای تقلب و کلاهبرداری

    در آلت کوین، مانند بیت کوین اغلب مواردی از جمله کلاهبرداری و سایرهای جعلی دیده می‌شود؛ زیرا در بسیاری از این ارزها امکان بازگشت سرمایه، شناسایی فرستنده و گیرنده و کنترل و توقف تراکنش وجود ندارد.

    آلت کوین‌ها چگونه کار می‌کنند؟

    به طور کلی آلت کوین‌ها از لحاظ ساختار و نحوه کار کرد شباهت زیادی به بیت کوین دارند. ارزهای دیجیتال جایگزین از کلیدهای اختصاصی استفاده می‌کنند و به شما امکان انتقال یا دریافت دارایی‌های دیجیتالی را می‌دهند. این رمز ارزها دارای بلاکچین و شبکه اختصاصی خود هستند یا به عنوان توکن روی شبکه‌های بلاکچین سایر ارزهای دیجیتال عرضه می‌شوند. ساختار شبکه‌های بلاکچین در ارزهای دیجیتال متفاوت است و از الگوریتم‌های متفاوتی در آن‌ها استفاده می‌شود.

    نظرات
    ثیت نظر Close