شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
رمز ارز استلار Stellar Lumens بر مبنای بلاکچین و به صورت منبع باز و غیر متمرکز طراحی شده و کاملا مستقل از دولتها می باشد و هیچ ارگان یا دولتی نمی تواند آن را کنترل کند. لومن Lumens ارز دیجیتالی استلار می باشد و با علامت اختصاری XLM نشان داده می شود.
به گزارش کافه طلا، ارز دیجیتال استلار به دلیل امکانات و قابلیت هایی که دارد، توانسته است نام خود را در زمره یکی از رمز ارزهای خوش آتیه و جذاب برای سرمایه گذاری ثبت نماید. شبکه استلار ارزی بهنام لومن (XLM) دارد که برای پرداخت کارمزدها از آن استفاده میشود. پرداخت در استلار از کارمزد بسیار پایینی (XLM 0.00001) برخوردار است که در مقایسه با بیت کوین هزینهای ندارد.
باید گفت Stellar Lumens رمز ارزی است که مقیاس پذیرتر و سریعتر از بیت کوین است و نیازی به استخراج ندارد. سرعت انجام تراکنش های بین المللی توسط ارز دیجیتال استلار به حدی است که فقط در عرض 3 تا 5 ثانیه صورت می پذیرد. استلار لومن می تواند تا 1000 معامله را در ثانیه پردازش کند. در ضمن هزینه انجام تراکنش با این ارز دیجیتالی بسیار ناچیز و کم می باشد.
برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و موفقیت در آن، باید تحلیلی جامع از آنها براساس آشنایی با اصطلاحات اولیه، راه و روشهای خرید و فروش و نکات ضروری مورد نیاز برای کسب سود را داشته باشید.
شبکه استلار ارزی بهنام لومن (XLM) دارد که برای پرداخت کارمزدها از آن استفاده میشود. پرداخت در استلار از کارمزد بسیار پایینی (XLM 0.00001) برخوردار است که در مقایسه با بیت کوین هزینهای ندارد. برطبق قانونی که در استلار وجود دارد هر کاربر باید حداقل یک لومن (XLM) در حساب خود داشته باشد تا بتواند از خدمات استفاده کند (بر خلاف ریپل که نیاز به 20 XRP میباشد). علاوه بر این، پلتفرم استلار از سطح امنیت بالایی نیز برخوردار است. سرعت تراکنش در شبکه استلار بین ۳ تا ۵ ثانیه میباشد و این شبکه توانایی پردازش ۱۰۰۰۰ تراکنش بر ثانیه را دارد.
رمز ارزهای XLM جدید هر ساله با نرخ یک درصد به شبکه استلار اضافه میشوند. سازوکار عرضه به صورت هفتگی محاسبه و اجرا شده و استخر عرضه، رمز ارزهای جدید را بین نودهایی که سهمش بیش از 0.05٪ از کل موجودی توکنهای XLM بوده است، توزیع میکند.
استلار یک شبکه همتا به همتاست که همانند بیت کوین، غیرمتمرکز است. استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، از تکنولوژی بلاک چین استفاده میکند. در این شبکهی غیرمتمرکز، هیچ نهادی مرکزی و تصمیم گیرندهای وجود ندارد. تمام جزئیات تراکنشها در استلار، بر روی بلاک چین آن بهعنوان یک دفترکل عمومی ذخیره میشوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنشها را مشاهده کند. در شبکه استلار، اطلاعات بهجای اینکه در یک منبع متمرکز (مانند یک بانک) جمعآوری شوند، بین گرههایی به هم پیوسته (سرورها) توزیع میشوند. کلیه تصمیمات و تأییدهای صورت گرفته در این شبکه از طریق پروتکل اجماع استلار انجام میشوند. مدت زمان رسیدن به این اجماع، ۳ الی ۵ ثانیه است.
در ساختار اصلی استلار و ریپل شباهتهای زیادی وجود دارد. این موضوع دقیقاً به سازندهی اصلی استلار برمیگردد. سازندهی این ارز دیجیتال آقای جد مک کالب همان بنیانگذار ارشد ارز دیجیتال ریپل است. وی بعد از یک اختلاف به وجود آمده در میان توسعهدهندگان این ارز دیجیتال، آن را رها کرد و با تیم شخصی خود اقدام به ساخت ارز دیجیتالی جدید به نام استلار نمود.
برخلاف شبکه بیت کوین، استلار از سیستم اثبات کار یا همان Proof of Work استفاده نمیکند و در عوض تراکنشهایش از طریق پروتکل توافقی استلار (SCP) انجام میشوند. در بیت کوین، ماینرها برای تائید تراکنشها با یکدیگر همکاری میکنند؛ اما در این ارز دیجیتال گرههای مورد اعتماد که به گرههای تائید (سرورها) معروفاند و Stellar Core را اجرا میکنند، وظیفهی تائید تراکنشها را بر عهده دارند. (Stellar Core نرمافزاری است که گرهها بر روی شبکه از آن استفاده میکنند تا به اجماع و تراکنشهای معتبر برسند).
استلار یک پلتفرم بلاک چین است که به منظور تسهیل تراکنشهای مالی برون مرزی و بانکی طراحی شده است. این پلتفرم به مسائلی مانند وجوه ارسالی، پرداختهای همراه و پرداختهای خرد میپردازد. هدف بزرگ شبکه استلار، ارائه خدمات مالی مقرونبهصرفه با سرعتی بالاست.
در سال ۲۰۱۴ مک کالب یکی از بنیانگذاران ارز دیجیتال ریپل با جدایی از این تیم اقدام به توسعهی ارز دیجیتال استلار کرد. در سال ۲۰۱۵ اولین کد نویسی استلار معرفی شد. در ورژن اول ارز دیجیتال استلار به دلیل حضور آقای کالب در تیم ریپل، شباهتهای زیادی بین این دو وجود داشت. این شباهت حتی به حدی بود که مالکین ریپل و استلار را وارد یک چالش بزرگ نمود. در اواخر سال ۲۰۱۵ اما الگوریتم جدیدی برای استلار معرفی شد و کدهای آن دوباره بازنویسی شدند.
بنیانگذار استلار مک کالب است که به دلیل مشکلاتی که با گروه ریپل پیدا کرده بود، آنجا را ترک کرد. با وجود تشابهات ساختاری استلار با ریپل تفاوتهایی میان این دو وجود دارد. برای نمونه، برخلاف ریپل شما برای عضویت در استلار نیازی به تأیید هویت ندارید و البته استلار بیشتر در میان افراد و عموم استفاده میشود. از طرفی استلار یک شرکت غیرانتفاعی و معاف از مالیات است.
شبکه استلار در سال ۲۰۱۴ بهعنوان شاخهای از پروتکل ریپل توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) و جویس کیم (Joyce Kim) راهاندازی شد. با این حال، از آنجایی که استلار برای حل مشکلات مختلفی طراحی شده است، پلتفرم آن در حال حاضر تفاوت زیادی با ریپل دارد. در آغاز کار، کریپتوکارنسی موجود در این شبکه “Stellar” نام گرفته بود؛ اما پس از آن، برای جلوگیری از هرگونه اشتباه با شبکه استلار، به lumens (XLM) تغییر پیدا کرد. خلاصهای از ویژگیهای بلاک چین استلار:
استلار، مفید و ارزشمند است چراکه یک شبکه تبادل جهانی است که قادر به میزبانی هزاران مبادله بین ارزها و توکنها در ثانیه است. مبادله بین ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات فرایندی زمانبر و پرهزینه است که از طریق استلار این مبادلات سریع و ارزانتر انجام میشوند. XLM دارایی است که برای پرداخت هزینههای تراکنش و نگهداری حسابها در شبکه استلار مورد استفاده قرار میگیرد. هرچه ارز دیجیتال Lumen مورد پذیرش بیشتری قرار بگیرد، ارزش آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. کمیت بر کمیابی تاثیرگذار است، به همین دلیل قیمت یک Lumen بسیار کمتر از قیمت یک بیت کوین است. به سختی میتوان ارزش Lumen را در آینده مشخص کرد، چراکه این موضوع به شدت با میزان پذیرش گسترده و موفقیت این فناوری مرتبط است.
لومن استلار، به لحاظ امنیتی سابقه بسیار خوبی دارد. شبکه استلار، تقریبا هیچ گونه هکی را تاکنون تجربه نکرده است. هزینه بسیار کمی که با انجام هر تراکنش این ارز دیجیتال پرداخت میکنید، برای جلوگیری حملات DDoS (نوعی حملات سایبری به سرور) مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجایی که، شرکتی بزرگی مانند IBM هم در پروژههای خود از این ارز دیجیتال استفاده میکند، قطعاً به اندازه کافی ایمن و مطمئن است.
تفاوت اصلی این دو رمز ارز در این است که استلار لومن Stellar Lumens کمک به اشخاص را هدف خود قرار داده است، به این معنی که ارز دیجیتال استلار قصد دارد به افراد کمک کند تا بتوانند خریدها و پرداخت های روزمره خود را انجام دهند. (پروژه ای که هم اکنون در جزایر جنوب اقیانوس آرام در حال اجرا می باشد.)
ولی ارز دیجیتالی ریپل Ripple کمک به موسسات مالی جهان را هدف خود می داند. در همین راستا ارز دیجیتالی ریپل به بانک ها و موسسات مالی بزرگی مانند Santander ،Bank of America و HSBC برای انجام بهتر خدمات بانکی همکاری می کند.
Stellar Lumens همچنین از پروتکل متفاوتی نسبت به Ripple استفاده می کند. حتی زبان برنامه نویسی این دو رمز ارز متفاوت است. زبان برنامهنویسی استلار، C/C++، GO و JavaScript است اما ارز دیجیتالی ریپل اززبان های C/C++، Java، JavaScript و GO بهره می برد.
یکی از فواید استلار را میتوان در کشورهای در حال توسعه دید. کشورهای در حال توسعه یا کشورهایی که با تحریم روبهرو هستند و برای انجام معاملات تجاری خود و دستیابی به سرویسهای مالی مشکل دارند، میتوانند از استلار استفاده کنند. از دیگر فواید استلار میتوان به تبدیل ارز دیجیتال به پول رایج کشوری اشاره کرد. بسیاری از افراد یا سرمایهگذاران ممکن است در ارتباطات خود به یک نوع ارز خاص نیاز داشته باشند و پلتفرم مالی استلار به دلیل ارتباط با بانکهای بزرگ دنیا و شراکت با کمپانی IBM توانسته در این زمینه پیشگام باشد.
- Stellar می تواند مانند Ripple مبادلات بین ارزهای مبتنی بر فیات ( مانند دلار، یورو و...) و ارزهای رمزپایه را امکانپذیر کند.
- استلار لومن می تواند همزمان 1000 تراکنش را انجام دهد.
- استلار شبکه اینترنتی غیرمتمرکزی است که می تواند به بانک های سنتی و همچنین به افراد برای انتقال ارزهای فیات کمک کند. به این ترتیب افراد قادر خواهند بود بصورت بسیار سریع پول مورد نظر خود را با حفظ امنیت به هر نقطه از جهان که مایل باشند ارسال نمایند.
- استلار در واقع یک صرافی آنلاین می باشد و افراد درون این پلتفرم می توانند ارزدیجیتال خود را به هر ارز دیگری تبدیل کنند.
- استفاده از ارز دیجیتال استلار ارزان است و کارمزد بسیار پایینی دارد.
- شبکه بلاکچینی Stellar و در نتیجه Lumens سرعت انجام تراکنش بسیار بالایی دارد و رقیب جدی Ripple و اتریوم محسوب می شود .
- کار کردن با ارز دیجیتالی استلار بسیار آسان است و براحتی می توان با استفاده از پروتکل داخلی استلار، بدون نیاز به صرافی واسط تراکنش های خود را انجام دهند.
- ارز دیجیتال استلار بدلیل ویژگی ها و اهدافی که دارد با رقبای زیادی روبروست. به همین دلیل این ارز دیجیتالی باید بتواند بصورت مداوم خدمات و امکانات خود را گسترش دهد تا بتواند جایگاه خود را حفظ نماید.
- این ارز دیجیتالی غیر قابل استخراج است، و تنها راه بدست آوردن آن خرید از صرافی ها می باشد.
استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال قابلیت نقلوانتقال در کیف پولهای الکترونیکی را دارد. در ادامه برخی از کیف پولهای رایج برای ذخیره این رمز ارز را با هم مرور میکنیم.
اولین و اصلیترین کیف پول رایج برای ذخیرهسازی استلار کیف پول دسکتاپ استلار میباشد که به صورت رسمی برای این ارز ساخته شده است. امکان استفاده از این کیف پول در دسکتاپ های ویندوز، مک و لینوکس وجود دارد. کار با این کیف پول بسیار ساده بوده و بدون نیاز به تخصصی خاص هر شخصی میتواند از آن برای ذخیرهی استلار استفاده کند.
کیف پول سختافزاری لجر نانو یکی از امنترین کیف پولهای الکترونیکی در جهان است که از آن برای نگهداری و ذخیرهسازی انبوهی از رمز ارزها میتوان بهره برد. این کیف پول قابلیت ذخیرهسازی استلار را نیز در سیستم خود دارد. البته برخلاف کیف پولهای تحت وب که قیمتی ندارند این کیف پولهای سختافزاری معمولاً کمی گران هستند. کاربران ایرانی نیز در حال حاضر دسترسی لازم برای خرید کیف پول لجر نانو را دارند.
پاپایا بات یک ربات تلگرامی است که روی بلاک پین تلگرام طراحی شده و امکان ذخیرهسازی برخی از ارزهای دیجیتال در آن برای کاربران وجود دارد. استفاده از این کیف پول در هر سیستم و سختافزاری که تلگرام را روی خودش داشته باشد، قابل اجرا است.
یکی دیگر از کیف پولهای رایج برای ذخیرهسازی و نقلوانتقال استلار کیف پول تحت وب لابستر میباشد. مسلماً کیف پولهای تحت وب از نظر امنیتی نسبت به نسخههای سختافزاری در سطح پایینتری قرار دارند اما استفاده از آنها بسیار راحت است. لابستر نیز ساختار بسیار سادهای داشته و هر کاربری در همان ورود اول به این نرمافزار میتواند از امکانات مختلف آن استفاده نماید. امکان استفاده از آن در پلتفرمهای موبایل نیز وجود داشته و کاربران اسمارت فون های اندرویدی و یا اپل نیز میتوانند از مزایای لابستر بهرهمند شوند. شرکت توسعهدهندهی این کیف پول از سیستمهای امنیتی مختلفی برای حفظ رمزارزهای کاربران استفاده کرده است که شما هم میتوانید از یکی از آنها یا ترکیبی از آنها بهرهمند شوید. از این گذشته کیف پول با اتصال به ایمیل شما میتواند لیستی از تراکنشهای انجامشده را از این طریق به اطلاع شما برساند.
کیف پول بلاک چین یکی از باسابقهترین کیف پولهای دیجیتالی است که سالهاست مورد استفادهی کاربران این رمز ارزها قرار میگیرد. کاربران قدیمی بیت کوین با این کیف پول کاملاً آشنا هستند و اکنون میتوانند بهراحتی از آن برای ذخیرهسازی استلار استفاده کنند. این کیف پول بهصورت تحت وب نیز استفاده میشود و با توجه به سابقه و موارد استفادهای که دارد به اکثر زبانهای رایج در دنیا توسعهیافته است تا کاربران با خیال راحت به استفاده از آن بپردازند.
کاربرانی که با کیف پولهای الکترونیکی آشنایی داشته باشند و نام تعدادی از آنها را شنیده باشند، احتمالاً با نام کیف پول اتومیک نیز آشنا هستند. این کیف پول یکی از شناختهشدهترین کیف پولهای الکترونیکی در جهان است که از آن میتوان برای ذخیرهسازی و نقلوانتقال تعداد بسیار زیادی از رمز ارزها استفاده کرد. در حال حاضر قابلیت ذخیرهسازی بیش از ۳۰۰ رمز ارز در کیف پول اتومیک امکانپذیر شده است که استلار نیز یکی از آنها است.
برای خرید و فروش استلار لومن، صرافیهای رمزارزی وجود دارند که شما میتوانید با ارزهایی چون دلار، یورو یا حتی بیت کوین ارز خود را خریداری کنید. استلار از ارزش بازاری مناسبی برخوردار است و میتوان آن را در میان ده ارز دیجیتال برتر یافت.
کراکن kraken یکی از صرافیهایی است که خریدوفروش استلار لومن انجام میدهد. این صرافی از امنیت خوبی برخوردار است و برای خرید از آن ابتدا باید با استفاده از پول رایج کشوری احراز هویت صورت گیرد. از دیگر امکانات این صرافی میتوان به اتصال حساب بانکی بینالمللی به حساب موجود در صرافی اشاره کرد. به دلیل جدید بودن استلار نمیتوان فرمول مخصوصی برای رشد ارزش آن در نظر گرفت. بااینحال استلار از سال ۲۰۱۷ همانند ارزهای دیگر، رشدی صعودی داشته و در زمانی مشابه با ارزهای دیگر دچار کاهش ارزش شدهاست.
سخن پایانی؛ اولین و مهمترین نکتهای که در هنگام ارزیابی ارزهای دیجیتال باید ملاک قرار دهیم، اعتبار توسعهدهندگان میباشد. دانش بالا باعث ایجاد رمز ارزهایی با امنیت زیاد و سرعت مناسب شده و رشدهای انفجاری در آنها ایجاد مینماید. استلار نیز یکی از این رمز ارزها است که با توجه به تیم قدرتمندی که در اختیار دارد، توانسته به یکی از امنترین و سریعترین شبکههای ارز دیجیتال در دنیا تبدیل گردد.