جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع استیم در بازار ارزهای دیجیتال

    29 way 2021

    ارز دیجیتال استیم (Steem) که بر پایه پروتکل توکن‌های رسانه‌ای هوشمند (Smart Media Tokens Protocols) طراحی‌شده درواقع ارز دیجیتالی است که به‌عنوان موتور محرکه اصلی در پلتفرم Steemit بکار می‌رود. پلتفرم Steemit یک شبکه اجتماعی زنجیره‌بلوکی است که رسماً از تاریخ ۴ جولای ۲۰۱۶ توسط شرکتی به همین نام و با تلاش‌های دن لاریمر و نداسکات فعالیتش را شروع کرده است.

    به گزارش کافه طلا، استیم Steem، یک ارز دیجیتال از شبکه اجتماعی Steemit می باشد که در سال 2014 توسط دن لاریمر (مدیر عامل BitShare) بنیانگذاری شده است. Steemit بسیار مشابه با Reddit است، بدین معنی که کاربران می تواند داده ها و محتواهایی را ایجاد نموده و روی این شبکه به اشتراک بگذارند. اما بر خلاف تمامی شبکه های اجتماعی کنونی، Steemit بر پایه بلاکچین بوده، که اجرای آن به صورت غیر متمرکز را ممکن می سازد. اجرای غیر متمرکز این شبکه اجتماعی بدین معنی است که هیچ مرجع مرکزی، سانسور، توقیف، آسیب پذیری داده ها و یا سو استفاده ای از داده ها وجود ندارد. از این رو بسیاری از مشکلات مربوط به شبکه های اجتماعی متمرکز مانند فیسبوک و توییتر را حل می نماید.

    برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و موفقیت در آن، باید تحلیلی جامع از آنها براساس آشنایی با اصطلاحات اولیه، راه‌ و روش‌های خرید و فروش و نکات ضروری مورد نیاز برای کسب سود را داشته باشید.

    معرفی و تاریخچه ارز دیجیتال استیم Steem

    ارز دیجیتال استیم (Steem) که بر پایه پروتکل توکن‌های رسانه‌ای هوشمند (Smart Media Tokens Protocols) طراحی‌شده درواقع ارز دیجیتالی است که به‌عنوان موتور محرکه اصلی در پلتفرم Steemit بکار می‌رود. پلتفرم Steemit یک شبکه اجتماعی زنجیره‌بلوکی است که رسماً از تاریخ ۴ جولای ۲۰۱۶ توسط شرکتی به همین نام و با تلاش‌های دن لاریمر و نداسکات فعالیتش را شروع کرده است.

    رمزارز steem در مقایسه با بیت‌کوین به‌جای اینکه صرفاً باهدف تسهیل سیستم تبادلات نقدی طراحی‌شده باشد از همان ابتدا باهدف تسهیل و تشویق رفتارهای کاربران در یک شبکه اجتماعی ایجادشده است. این ارز دیجیتال با بهره‌گیری از ساختار زنجیره‌بلوکی Steem به کاربران امکان می‌دهد تا تجربه جدیدی از لایک شدن و انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی کسب کنند.

    بررسی شبکه بلاک‌چین استیم نشان می‌دهد توان پردازشی تراکنش‌های این شبکه نسبت به بیت‌کوین و اتریوم بیشتر است و به توسعه‌دهندگان اجازه می دهد تا اپلیکیشن‌های متفاوتی را بر روی آن توسعه‌دهند و steemit یکی از همین اپلیکیشن‌ها است که در قالب یک پلتفرم اجتماعی تبلوریافته و با رمزارز استیم به تولیدکنندگان و گردآورندگان محتوا پاداش می‌دهد.

    ارز دیجیتال Steem اولین بار در طی بیانیه ای در مارس 2016 معرفی شد. تا 4 جولای 2016 ارز Steem و Steemit در حالت آزمایشی بودند. به محض این که پلتفرم (Steemit) به اجرا در آمد به مشارکت کنندگان در این شبکه پرداخت هایی صورت گرفت، قیمت ارز این پلتفرم 1800 درصد رشد کرد و از 0.24 دلار به 4.63 دلار رسید. اگر چه از آن زمان ارز این ارز کم کم کاهش پیدا کرد و به 0.28 دلار رسید.

    این رشد و سقوط یک باره ارزش ارز Steem باعث شد که مردم به این فکر کنند که احتمالا این ارز قابل اطمینان نیست و نمی توان روی رشد آن حساب کرد. در چنین حالتی رسم معمولا بر این است که سازندگان و خریداران اولیه این گونه ارز ها ارزش ارز را با فعالیت های رسانه ای بالا می برند و پس از مدتی با سود زیادی به فروش می رسانند در حالی که پس از این کار ارزش آن ارز مدام سقوط می کند. نتیجه چنین چیزی این می شود که سرمایه گذاران بعدی این نوع ارز ها با کلی سکه که ارزشی ندارد، می مانند. اما پلتفرم Steem در طی چند ماه گذشته به شدت رشد کرده است.

    ممکن است تعجب کنید که چرا دو ارز دیجیتال در شبکه استیم وجود دارد اما دلیل آن چندان پیچیده نیست. استیم (Steem) درواقع ارز دیجیتال اصلی این شبکه است که با قدرت نقد شوندگی بسیار بالا می‌تواند در اکثر پلتفرم‌های صرافی مورد خریدوفروش قرار بگیرد.

    بااین‌حال توسعه‌دهندگان شرکت استیم، ارز دیجیتال دیگری بانام دلار استیم (SBD) را معرفی کرده‌اند تا تولیدکنندگان محتوا بتوانند از دارایی خودشان در برابر نوسانات بازار جلوگیری کنند. به‌عبارت‌دیگر داد و ستد مستقیم با استیم (Steem) ممکن است باعث از دست رفتن بخشی از دارایی شود به همین جهت آن را می‌توان به دلار استیم (SBD) تبدیل کرد.

    البته یک رمزارز دیگر هم فقط در بستر شبکه زنجیره‌بلوکی Steemit قابل‌استفاده است که درون حساب کاربری افراد قفل می‌شود و درواقع شبیه به یک سرمایه‌گذاری بلندمدت است و تنها کاربردش برای امور داخلی این شبکه اجتماعی بلاک‌چینی از قبیل رأی‌دهی و ارتقای پروفایل است. این رمز ارز نیز Steem Power نامیده می‌شود.

    شبکه بلاکچین استیم نسبت به مجموع تراکنش‌های اتریوم و بیت‌کوین عملکرد بهتری داشته است درنتیجه نباید به‌عنوان یک طرح کلاه‌برداری به آن نگاه کرد. بازاری که استیم آن را به‌عنوان هدف برگزیده شبکه‌های اجتماعی است و چنانچه بتواند به‌عنوان یک مدل تولید محتوا در ازای دریافت پول جایگاه خودش را کاملاً تثبیت کند قطعاً در آینده رمزارزهای steem و SBD ارزش بسیار بیشتری پیدا خواهند کرد.

    کاربردهای استیم و شبکه اجتماعی Steemit 

    در حال حاضر خود شبکه اجتماعی Steemit یکی از اصلی‌ترین محصولاتی است که بر بستر زنجیره‌بلوکی استیم سوار و اجراشده است. در نقشه راه سال ۲۰۱۷ شرکت استیم بر روی گسترش آن تأکید شده به صورتی که توسعه‌دهندگان بتوانند خدمات کوچک‌تر مختلفی را بر پایه آن ارائه دهند.

    یکی از سرویس‌ها مثلاً سایت D.tube است که با عملکرد تقریباً مشابه با Youtube اما با معماری غیرمتمرکز برای اشتراک‌گذاری و مدیریت محتوای ویدیوی طراحی‌شده است. این سرویس فاقد تبلیغات است و به کاربران پرمخاطب از رمزارز Steem پاداش می‌دهد.

    بیزی (Busy) یکی دیگر از اپلیکیشن‌هایی است که با الهام از فیس‌بوک ساخته‌شده و قرار است وظایف این شبکه اجتماعی را در قالب فناوری بلاک‌چین انجام دهد. در اینجا هم کاربران ضمن برخورداری از یک پیام‌رسان، می‌توانند برای تولید، اشتراک‌گذاری و گردآوری محتوای باکیفیت مقداری ارز دیجیتال Steem به‌عنوان پاداش دریافت کنند.

    علاوه بر این‌ها Esteem (اپلیکیشن موبایل) و Steepshot (برنامه اشتراک‌گذاری عکس) از کاربردهای جدید شبکه زنجیره‌بلوک استیم هستند که به‌مرور زمان رایج خواهند شد.

    پروتکل رمزارز استیم (Steem)

    پروتکل رمزارز استیم از دو الگوریتم اثبات تلاش ذهنی (PoB) و الگوریتم اجماع اثبات سهام نیابتی (DPoS) تشکیل‌شده است. الگوریتم اثبات تلاش ذهنی یا Proof of Brain که به‌نوعی بر اساس الگوریتم اثبات کار طراحی‌شده بر روی عملکرد ذهنی انسانی برای توزیع توکن (رمزارزها) در میان اعضای جامعه تأکید می‌کند.

    الگوریتم (PoB) امکان ایجاد جوامعی که دائماً در حال رشد هستند را از طریق ترغیب کاربران به ایجاد ارزش‌افزوده در قالب شبکه پاداش دهی فراهم می‌کند.

    این الگوریتم درواقع به شکلی طراحی‌شده تا کاربرانی که در داخل شبکه اجتماعی Steemit مبتنی بر بلاک‌چین Steem، محتوای بیشتری تولید می‌کنند و به فرایند تولید محتوا اهمیت بیشتری می‌دهند، پاداش بیشتری هم می‌گیرند. برای ایجاد چنین سیستمی از دو بخش استخر پاداش‌ها (Rewards Pool) و یک سیستم تبادل مبتنی بر رأی‌گیری (Trading System which uses a voting method) استفاده‌شده است.

    استخر پاداش‌ها یکی از نوآورانه‌ترین جنبه‌های شبکه بلاک‌چین استیم است که مسئولیتش توزیع توکن‌ها بین ایجادکنندگان محتوا است. اینجا درواقع محلی است که هرساله ۷۵ درصد از توکن‌های تولیدشده در شبکه Steem توسط تولیدکنندگان و گردآورندگان محتوا و شاهدها (شاهدها یا Witnesses افرادی هست که گره‌های شبکه زنجیره‌بلوک استیم را در سیستم‌های خودشان اجرا می‌کنند و به نوعی مثل ماینرها بر امور شبکه استیم نظارت دارند) در آن ذخیره می‌شود. همین مکانیسم باعث می‌شود تا مشوق قوی‌تری برای فعالیت در شبکه‌های زنجیره‌بلوکی steem فراهم شود.

    بخش دیگری که الگوریتم اثبات ذهنی را کامل می‌کند سیستم تبادل مبتنی بر رأی‌گیری است که با بهره‌گیری از خرد جمعی ارزش محتواها را می‌سنجد و تعیین می‌کند که برای هر محتوا چه مقدار توکن باید تخصیص پیدا کند.

    یکی دیگر از مهم ترین فاکتورهای شبکه استیم قدرت رأی دادن می باشد . هر حساب با 100٪ قدرت رای گیری آغاز می گردد . دادن هر رأی قدرت را کم می کند و در طی زمان مجددا به آن اضافه می شود . 2 ساعت و نیم زمان می برد تا قدرت یک رأی واحد جایگزین گردد .

    با بهره گیری از این ابزار می توانید مشاهده کنید که رأی کاربران با توجه به میزان دارایی SP آنها ، چه مقدار تأثیرگذار است . به طور مثال ، هرکاربری که 10،000 SP داشته باشد و دارای 100٪ قدرت رأی گیری باشد می تواند در عوض هر رأی خود ، 1.61 دلار تولید نماید .

    کیف پول‌های (والت) استیم (Steem) 

    بعد از خرید ارز دیجیتال استیم (Steem) و دلار استیم (SBD) به میزانی که دوست داشتید، باید جایی برای نگهداری آن‌ها داشته باشید. نسخه رسمی کیف پول الکترونیک استیم درواقع نسخه تحت وب است که کاربران با ثبت‌نام در سایت این رمزارز می‌توانند از آن استفاده کنند. علاوه بر این یک نسخه مبتنی بر DOS هم فراهم‌شده که طبیعتاً سرمایه‌گذاران و توسعه‌دهندگان حرفه‌ای‌تر می‌توانند از آن استفاده کنند.

    اما شبیه خیلی دیگر از ارزهای دیجیتال، تیم سازنده استیم (Steem) از نسخه موبایل غافل نشدند و والتی تحت عنوان Esteem طراحی کرده‌اند که به‌راحتی در پلتفرم‌های موبایل قابل دانلود و اجرا است.

    مزایای استیم کوین و شبکه Steemit

    یک شبکه اجتماعی غیر متمرکز بر پایه بلاکچین بسیار قوی تر از شبکه های اجتماعی کنونی می باشد. توانایی مشارکت افراد در توسعه و کاربری این شبکه، منجر به جذب افرادی زیادی به آن شده است. از این ارزش ارز استیم کوین آن نیز بسیار جهش پیدا کرده است.

    معایب استیم کوین و شبکه Steemit

    همان گونه که اشاره شد، سیستم رای دهی و ارزیابی شبکه ضعیف بوده و کاربران می توانند در آن تقلب کنند. همچنان پول محور بودن این شبکه باعث شده ارزش ذاتی و یا عملی داده های موجود در آن کمتر بوده و خود فرایند ایجاد داده ها و محتوا ها نیز پول محور شده است.

    سخن پایانی

    Steem بر عکس بیشتر توکن های دیگر در بازار می باشد . این ارز دیجیتالی به منظور ذخیره کردن ارزش هرگز در نظر گرفته نشده است و برای پرداخت هزینه به کاربران خود استفاده می شود . قیمت Steem اغلب همیشه رو به پایین است . این موضوع این امکان را می دهد تا سازندگان محتوا و نگهبانان شبکه پول خود را همواره از آن خارج کنند ، و به همین دلیل پلتفرم Steemit هر روز یک توکن جدید به وجود می آورد . اگر پلتفرم Steemit رشد خوبی داشته باشد ، قیمت آن نیز بایستی افزایش یابد . با این وجود به نظر می رسد فشار ناشی از بالا رفتن عرضه و استفاده از پول نقد قیمت آن را همواره کم کرده  است .

    به همین خاطر Steemit ، سه نوع ارز گوناگون دارد Steem ، Steem Power ، Steem Dollars) که هر کدام برای اهداف مختلفی طراحی گشته است .

    با وجود اینکه مفهوم استیم بسیار شگفت انگیز بوده و مزایای بسیاری نسبت به رقبای خود دارد، امروزه با چالش های فراوانی رو به رو شده است. تا جایی که در صورت عدم رفع سریع آنان، استیم نیز ممکن است به یکی دیگر از شبکه های اجتماعی شکست خوره تبدیل شود.

    نظرات
    ثیت نظر Close