جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع لیسک در بازار ارزهای دیجیتال

    08 way 2021

    پلتفرم لیسک، یک شبکه غیرمتمرکز با بلاکچین خاص خود است که توسعه دهندگان را قادر می سازد، طیف گسترده ای از برنامه ها را در شبکه Lisk با توسعه زنجیره های جانبی بسازند.

    به گزارش کافه طلا، پلتفرم لیسک یک بستر کاربردی می باشد که هدف ان ایجاد آینده ای در دسترس است که همه بتوانند از فناوری غیرمتمرکز بهره مند شوند. لیسک یک ارز رمزپایه است که هدف آن خدمت به عنوان بستری برای برنامه های غیرمتمرکز DApp است.

    هدف این پروژه این است که به توسعه دهندگان اجازه دهد مهارت های بیشتری را برای ساخت DApp ها انتقال دهند، زیرا به آنها امکان می دهد برنامه هایی با استفاده از زبان Javascript بنویسند، که هر دو به طور گسترده ای در توسعه وب استفاده می شوند.

    برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و موفقیت در آن، باید تحلیلی جامع از آنها براساس آشنایی با اصطلاحات اولیه، راه‌ و روش‌های خرید و فروش و نکات ضروری مورد نیاز برای کسب سود را داشته باشید.

    معرفی ارز دیجیتال لیسک Lisk

    ارز دیجیتال لیسک "Lisk" نوعی پلتفرم متکی بر بلاکچین است که به کاربران اجازۀ توزیع، توسعه و پشتیبانی از برنامه‌های مختلف را می‌دهد؛ از طرفی می‌دانیم که بلاکچین یک فناوری متن باز و غیرمتمرکز است و تا حدودی محدودیت دارد. این درست شبیه به برنامه‌هایی است که در اسمارتفون‌ها توسط گوگل پلی استور و یا اپ استور شرکت اپل پیاده سازی شده است. در لیسک شما اجازه دارید تا برنامه شخصی خود را در قالب بلاکچین عرضه کنید. در لیسک یک نوع کیت برای توسعه نرم افزار وجود دارد که به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده است.

    لیسک یک ارز رمزپایه است که هدف آن خدمت به عنوان بستری برای برنامه های غیرمتمرکز DApp است. هدف این پروژه این است که به توسعه دهندگان اجازه دهد مهارت های بیشتری را برای ساخت DApp ها انتقال دهند، زیرا به آنها امکان می دهد برنامه هایی با استفاده از زبان Javascript بنویسند، که هر دو به طور گسترده ای در توسعه وب استفاده می شوند.

    با این حال، لیسک Lisk توسعه دهندگان را قادر می سازد تا از طریق انچه به عنوان زنجیره های جانبی یا ساید چین Sidechain نامیده می شود، بلاکچین منحصر به فرد خود را در شبکه DApp، لیسک ها و ارزهای رمزپایه ایجاد کند. این زنجیره های جانبی به بلاکچین Lisk وابسته هستند و با توجه به نیازهای DApp لیسک قابل تنظیم هستند.

    لیسک یک پلتفرم بلاکچین عمومی است که روی برنامه‌های غیرمتمرکز کار می‌کند و توکن آن با نماد LSK نمایش داده می‌شود. Lisk به عنوان یک ارز رمزنگاری شده همانند بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، یک سیستم پرداخت غیر متمرکز و شبکه پولی دیجیتال را فراهم می‌کند. این پلتفرم بر خلاف اکثر ارزهای رمزپایه از الگوریتم Proof of Work ( اثبات کار) یا Proof of Stake ( اثبات سهام ) استفاده نمی کند. لیسک با الگوریتم اجماع (DPoS) با نام Delegated Proof of Stake شناخته می شود.

    اگر بخواهیم پلتفرم لیسک Lisk را به طور دیگر تعریف نماییم، می توان گفت لیسک یک پلتفرم بلاکچین Open Source است که از توکن های LSK پشتیبانی می کند و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا برنامه های غیرمتمرکز را به زبان برنامه نویسی JavaScript بنویسند. پلتفرم لیسک به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا برنامه های کاربردی را در زنجیره جانبی یا سایدچین خود که به شبکه Lisk متصل هستند، با توکن اختصاصی خود بسازد. لیسک در حال آماده سازی کیت توسعه نرم افزار SDK خود است، این همان چیزی است که به شما امکان ایجاد بلاکچین شخصی خود را می دهد. SDK برای این کار از JavaScript استفاده می کند. Dappهای ساخته شده در شبکه لیسک در زنجیره های جانبی منفرد اجرا می شود تا شبکه لیسک و مقیاس پذیری آن را به خطر نیاندازد.

    همانطور که گفتیم ارز دیجیتال لیسک LSK توکن ارائه شده پلتفرم Lisk است که از این رمزارز برای پرداخت هزینه های عملیات و رای دادن درباره به روزرسانی های پیشنهادی قوانین نرم افزار استفاده می شود.

    تاریخچه ارز دیجیتال لیسک Lisk

    از جمله بنیانگذاران این ارز دیجیتال می توان به Max Kordek و Oliver Beddows اشاره کرد که این دو نفر پروژه لیسک را از سال 2017 آغاز کردند. ماکس کوردک رئیس لیسک است و مسئول استراتژی و تجارت لیسک نیز می باشد. او همچنین از بنیانگذاران و مدیر Lightcurve است، و همچنین مسئولیت استراتژی و تجارت را نیز در آنجا بر عهده دارد. Lightcurve یک مرکزی برای مشاوره توسعه محصول بلاکچین با تمرکز ویژه بر بازاریابی، کدگذاری و پشتیبانی است.

    الیور بددوز معاون رئییس لیسک است و مدیر Lightcurve نیز می باشد. هر دو فردی که نام بردیم در برنامه های غیرمتمرکز، مشاوره بیت کوین و بلاکچین، مشاوره راه اندازی و مدیریت آنها تخصص دارند.

    Lisk به عنوان شاخه ای (فورک) از ارز رمزنگاری شده Crypti با تامین بودجه از طریق ارائه یک ICO شروع به کار کرد. لیسک با جذب معادل ۵٫۸ میلیون دلار در بازار کریپتوکارنسی متولد شد که در آن زمان موفق‌ترین ICO بعد از اتریوم محسوب می‌شد. این ICO بودجه ای معادل ۱۴۰۰۰ بیت کوین جمع آوری نمود که در آن زمان دومین سرمایه گذاری جمعی موفقیت آمیز در زمینه ارزهای دیجیتال بود. در ۲۴ می سال ۲۰۱۶، لیسک جهت انجام مبادلات تجاری در صرافی های بزرگ، در دسترس عموم قرار گرفت و در آن زمان به سرعت پس از شروع مبادلات، Lisk به دومین ارز رمزنگاری شده محبوب در دنیای کریپتوها پس از بیت کوین مبدل شد. نکته جالب این است که ۲ نفر از اعضای اصلی تیم توسعه دهنده لیسک ایرانی هستند.

    ارز دیجیتال لیسک Lisk چگونه کار می‌کند؟

    تیم بنیانگذار لیسک برای اینکه به بلاکچین دسترسی بهتر داشته باشد و عملکرد خود را بهبود بخشد، کیت های توسعه نرم افزار SDK را که بر اساس زبان جاوا اسکریپت نوشته شده است، ایجاد کرد. کیت توسعه نرم افزار لیسک یعنی SDK برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز سازگار با لیسک استفاده می شود.

    کیت توسعه نرم افزار SDK شامل سه مولفه اصلی زیر می باشد:

    1.Lisk Framework: این بخش تعاملات بین ماژول های DApp را تسهیل می کند.

    2.Lisk Elements: مجموعه ای از کتابخانه های کدگذاری است.

    3.Lisk Commander: ابزاری که به کاربران امکان تعامل با بلاکچین را می دهد.

    این پلتفرم قابلیت ایجاد و توسعه انواع اپلیکیشن‌ها را در اختیار کاربران قرار می دهد و افراد می‌توانند با استفاده از بلاک‌چین شخصی‌سازی شده، اپلیکیشن‌ها را در پلتفرم لیسک ایجاد و پشتیبانی کنند. Lisk یک کیت توسعه نرم‌افزاری مبتنی بر جاوا اسکریپت (SDK) ارائه می‌دهد و توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از آن، کدهای جاوا اسکریپت را برای توسعه اپلیکیشن موردنظرشان بنویسند.

    دلیل اصلی پیدایش لیسک، سرعت پایین بلاک چین های سنتی بود. در واقع، لیسک می گوید هر کسی باید بتواند شاخه بلاک چین خود را متصل به تنه اصلی سازد و از این طریق، نه تنها سرعت را افزایش دهد، بلکه روز به روز به غنای پلتفرم مادر بیافزاید.

    نکته جالب درباره لیسک تفاوت فضای برنامه است. به عنوان مثال، بیت کوین در C++ نوشته شده و اتریوم روی Solidity کار می کند، اما لیسک فوق العاده در دسترس است و Javascript میزبانی این نوآوری محشر را به عهده گرفته. برای برنامه نویسی روی لیسک شما براحتی میتوانید از جاوا اسکریپت استفاده کنید که این خود یک مزیت بزرگ برای لیسک به حساب می آید چرا که میلیونها نفر از متخصصان کامپیوتر در جهان به این زبان تسلط دارند و می توانند نرم افزارهای موسوم به دَپ (اپلیکیشنهای غیرمتمرکز – Dapp ) را روی لیسک سوار کنند.

    تفاوت لیسک با اتریوم

    چندین پلتفرم مبتنی بر بلاک‌چین وجود دارد که توسعه‌دهندگان با استفاده از آن می‌توانند اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapp) را روی شبکه خودشان اجرایی کنند. برخی از آنها همه‌چیز را در یک بلاک‌چین واحد میزبانی می‌نمایند ولی برخی دیگر قابلیت ایجاد بلاک‌چین شخصی‌سازی شده و خصوصی را می‌دهند.

    از جمله برجسته‌ترین این پلتفرم‌ها، شبکه اتریوم است که قراردادهای هوشمند را تسهیل می‌کند. در حقیقت شایعاتی وجود داشت که Lisk یک فورک از اتریوم است، ولی بنیانگذاران Lisk این شایعه را رد کردند.

    در هر حال، Lisk با چنین پلتفرم‌هایی تفاوت عمده دارد. توسعه‌دهندگان Lisk علاوه بر امکان توسعه اپلیکیشن‌ها، می‌توانند بلاک‌چین خودشان را به عنوان یک بلاک‌فرعی (sidechain) ایجاد و تنظیم نمایند. این بلاک‌های فرعی که خودشان به نوعی یک بلاک‌چین محسوب می‌شوند با بلاک‌چین اصلی شبکه Lisk که زنجیره اصلی (Mainchain) نامیده می‌شود مرتبط هستند.

    در حال حاضر محبوبترین پلتفرم برای ایجاد اپلیکیشن های غیرمتمرکز اتریوم است اما اتریوم یک مشکل جدی دارد که لیسک آنرا حل کرده است. اگر شما یه دَپ روی اتریوم بسازید و آن دپ به هر نحوی مشکل ساز باشد، کل شبکه بلاک چین اتریوم را تحت تاثیر خود قرار می دهد اما در لیسک چنین مشکلی وجود ندارد وقتی شما یک دپ روی لیسک میسازید در واقع یک ساید چین (شبکه مستقل) ایجاد می کنید. این دپ جدید کاملا بطور مستقل عمل می کند و اشکالات احتمالی آن بهیچ وجه تاثیری روی کارکرد شبکه اصلی لیسک ندارد. در واقع لیسک اولین پول رمزنگاری شده (موفق) ماژولار است.

    هر دوی این ارزها یک پلتفرم کلی دارند، اجرای برنامه های غیرمتمرکز. اما از تفاوت های این دو می‌توان گفت که:

    ۱.زبان برنامه نویسی برای لیسک Javascript و برای اتریوم Solidity می‌باشد.

    ۲.لیسک داده‌ها را در یک زنجیره جانبی (Sidechain) و اتریوم داده‌ها در همان زنجیره اصلی ذخیره می‌کند.

    ۳.لیسک از طراحی DPoS و اتریوم از طراحی PoW استفاده می‌کند.

    ۴.برنامه های اتریوم روی یک ماشین مجازی (EVM) اجرا می‌شود اما لیسک مجهز به این ماشین مجازی نیست اما در حال ارتقا دادن این بخش است.

    تفاوت لیسک با سایر بلاک‌چین‌ها

    توسعه‌دهندگان کنترل کاملی برای ایجاد بلاک فرعی خودشان را دارا هستند. یک مشکل اصلی که پلتفرم‌های دارای یک بلاک‌چین با آن مواجهند، وجود درخواست‌های پردازش قلابی یا تراکنش‌های اسپم است که به سرعت می‌تواند در بلاک‌ها و فرایند پردازش تنها بلاک‌چین موجود، اخلال ایجاد کند و باعث کندی شدید آن شود.

    اسپمرها ممکن است یک آسیب‌پذیری را در یک اپلیکیشن بیابند و همین حفره امنیتی می‌تواند روی کل بلاک‌چین تاثیر بگذارد. اما Lisk قابلیت این را می‌دهد که هر اپلیکیشن روی زنجیره فرعی خود اجرایی شود و در نتیجه، زنجیره اصلی چابک، آزاد و کارآمد باقی بماند.

    معماری Lisk همچنین امکان اهرم‌سازی اپلیکیشن‌ها را می‌دهد (استفاده از سایر اپ‌ها و سرویس‌ها در شبکه Lisk). مثلا فرض کنید یک توسعه‌دهنده در حال ایجاد یک فروشگاه تجارت الکترونیک است و نیاز به عکس محصول نیز دارد. به دلیل اینکه همه‌چیز در Lisk متن‌باز و شفاف است، توسعه‌دهنده می‌تواند به راحتی اپلیکیشن تجارت الکترونیک خود را به یک اپ دیگر که عکس‌ها را نگهداری می‌کند متصل نماید، بدون اینکه نیاز باشد آن عملکرد خاص را از صفر کدنویسی نماید.

    ویژگی های لیسک Lisk

    برای اینکه با ویژگی های لیسک آشنا شوید لازم است موارد زیر را مطالعه نمایید. در واقع موارد زیر از جمله برترین ویژگی های Lisk می باشند.

    1.برخوداری از زبان برنامه نویسی شناخته شده: همانطور که در مباحث پیشین گفتیم لیسک از زبان برنامه نویسی Javascript استفاده می نماید. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی شناخته شده است که در سطح جهان استفاده می شود. این زبان به طور گسترده ای توسط مهندسان در سراسر جهان پذیرفته شده است و شرکت در توسعه را بریا بسیاری از افراد آسان می کند.

    2.استفاده از زنجیره های جانبی یا Sidechain: لیسک در بلاکچین خود از زنجیره های جانبی استفاده می نماید و این ساید چین ها بلاکچینی هستند که به زنجیره اصلی متصل می باشند. که استفاده از این زنجیره جانبی مزایایی را برای پلتفرم به همراه دارد.

    3.امنیت: لیسک با استفاده از زنجیره جانبی معاملات Dapp را مدیریت می کند. اگر یک زنجیره جانبی هک شود، آن را جدا می کنند تا زنجیره اصلی آسیب نبیند و این باعث می شود تا امنیت پلتفرم افزایش یابد.

    4.بهبود پردازش معاملات یا تراکنش ها: علاوه بر زنجیره اصلی، استفاده از زنجیره های جانبی امکان بهبود پردازش تراکنش را فراهم می کند که زمان تایید تراکنش را پایین نگه می دارد.

    5.انعطاف پذیری برای ایجاد خدمات: در پلتفرم لیسک، بدون نیاز به تغییر مشخصات در زنجیره اصلی، می توان ویژگی ها و تجدید نظرهای جدید را در زنجیره های جانبی پیاده سازی کرد و این امکان را می دهد که این پیاده سازی ها با ریسک کم به سرعت انجام شوند.

    امنیت لیسک Lisk 

    شبکه لیسک با استفاده از یک مدل اجماع اثبات سهام به نام DPoS بسیار کارآمد اداره می شود. الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی شده یک پروتکل اجماع می باشد که تایید و اعتبار تراکنش ها را در بلاکچین فراهم می کند.

    لیسک برای امنیت بلاکچین خود و همگام نگه داشتن شبکه توزیع شده، از این الگوریتم استفاده می نماید. DPoS از یک سیستم رای گیری در زمان واقعی استفاده می کند تا تعیین کند کدام کامپیوترهای دارای نرم افزار می توانند بلاک بعدی را در بلاکچین لیسک ایجاد کنند. این بدان معنی است که هر کسی که دارای LSK باشد می تواند به کار شبکه کمک کند.

    کیف پول های ارز دیجیتال لیسک LSK

    برای ذخیره سازی رمز ارز لیسک LSK در کیف پول های دیجیتالی شما گزینه های زیادی را دارید. در واقع می توانید از کیف پول های سخت افزاری، کیف پول های دسکتاپی و کیف پول های تحت وب استفاده نمایید. در ادامه انواع مختلفی از کیف پول ها را برای ذخیره سازی ارز دیجیتال لیسک LSK به شما معرفی خواهیم کرد.

    1.کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس Ledger Nano S

    کیف پول سخت افزاری بهترین گزینه برای ذخیره امن LSK یا هر ارز رمزنگاری شده دیگر است. تا همین اوخر لجر از ذخیره سازی لیسک پشتیبانی نمی کرد، اما در سپتامبر پشتیبانی از لیسک را اضافه کرد و اکنون می توان رمز ارز LSK را در لجر نانو اس ذخیره کرد.

    2.کیف پول سخت افزاری ترزور وان  Trezor One

    ترزور یکی دیگر از کیف پول های سخت افزاری محبوب است که توسط شرکتی در جمهوری چک ساخته شده است. این کیف پول همانند کیف پول لجر کلیدهای خصوصی شما را در یک فضای آفلاین ذخیره می کند.

    3.کیف پول دستکتاپی لیسک کور Lisk Core

    کیف پول لیسک کور در دسته ی کیف پول های دستکتاپی قرار داردو توسط تیم لیسک راه اندازی شده است. این کیف پول به گونه ای طراحی شده است که بیشتر توسط کاربران حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

    4.کیف پول لیسک هاب Lisk Hub

    کیف پول لیسک هاب از جدیدترین کیف پول ها برای ذخیره سازی ارز دیجیتال لیسک است. کاربران می توانند این کیف پول را برای سیستم عامل های ویندوز و مک نصب کنند. سکس از اهداف لیسک هاب راه اندازی صرافی غیرمتمرکز نیز می باشد.

    5.کیف پول لیسک نانو Lisk Nano

    لیسک نانو در دسته ی کیف پول های دستکتاپی برای ذخیره ارز دیجیتال لیسک LSK قرار دارد و این کیف پول همانند کیف پول لیسک کور توسط توسعه دهندگان لیسک ارائه شده است.

    6.کیف پول تحت وب کوین پیمنت CoinPayments

    کیف پول کوین پیمنت از ارزهای بسیاری پشتیبانی می کند. کاربران می توانند به راحتی از این کیف پول استفاده نمایند.

    استخراج ارز دیجیتال لیسک LSK 

    ارز دیجیتال لیسک بر خلاف سایر ارزهای دیجیتال که قابلیت استخراج دارند، مانند بیت کوین، اتریوم و … قابل استخراج نمی باشد. رمزارزهایی که قابل استخراج هستند تنها دلیل برای استخراج آنها الگوریتمی است که در ساختار آنها استفاده می شود و آن الگوریتم اثبات کار یا PoW است.

    رمز ارز لیسک در ساختار خود از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده  یا DPoS استفاده می نماید. این الگوریتم به عبارتی یک سیستم دموکراتیک است و نودهای شبکه افرادی را برای تایید بلاک ها انتخاب می نمایند. سیستم هایی که بر این الگوریتم مبتنی می باشند از مقیلس پذیری بالایی برخوردار هستند.

    کلام آخر...

    عملکرد آینده قیمت لیسک LSK صرفا به موفقیت شبکه لیسک LSK و پذیرش فناوری آن توسط توسعه دهندگان، برنامه نویسان و شرکت های نو پا بستگی دارد. لیسک یک ارز دیجیتالی نیست که بتوان از آن برای خرید و فروش کالاها و یا خدمات استفاده کرد. از این رو، برخلاف بیت کوین، هیچ بازرگانی هرگز از این ارز به عنوان وسیله پرداخت استفاده نخواهد کرد.

    رمزارزی که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم، توکن ارائه شده پلتفرم لیسک می باشد. پلتفرم لیسک به طور کلی بستری را برای برنامه های غیرمتمرکز یا DApp فراهم می کند. لیسک از جمله پلتفرم های Open Source می باشد که از ارز دیجیتال LSK پشتیبانی می کند این پلتفرم توسعه دهندگان را قادر می سازد تا برنامه های خود را به زبان جاوا اسکریپت بنویسند. پلتفرم ارز دیجیتال لیسک در ساختار خود از الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده DPoS استفاده می نماید که به امنیت پلتفرم کمک می نماید.

    نظرات
    ثیت نظر Close