جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد آریا در بورس ایران

    16 aym 2021

     

    نماد آریا مربوط به شرکت پلیمر آریا ساسول در سال ۱۳۹۸ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران ثبت گردید. این شرکت در ۱۸ اسفند ۱۳۸۱ تاسیس و در تیرماه ۱۳۸۵ مرکز اصلی شرکت به بندر عسلویه منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس انتقال و در شهرستان کنگان به ثبت رسید.

    به گزارش کافه طلا، شرکت پلیمر آریا ساسول یک شرکت ایرانی است که از ابتدای بهره برداری از سال ۱۳۸۷ با سه محصول اصلی اتیلن، پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سنگین به تولید محصولات پتروشیمی می پردازد.

    کسب بالاترین رتبه اعتباری ایران توسط شرکت پلیمر آریا ساسول (نماد آریا) در آذر ۱۳۹۹ از جدیدترین افتخارات و دستاوردهای این شرکت به شمار می‌آید. بر اساس اعلام شرکت رتبه بندی پایا، پلیمر آریا ساسول برای اولین بار موفق به کسب رتبه -AA، به عنوان بالاترین رتبه اعتباری ایران شد.

    از اولین پروژه‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در منطقه عسلویه در منطقه گازی پارس جنوبی، که به منظور ایجاد ارزش افزوده در منابع گاز ایجاد شد، طرح الفین نهم بود که اجرای آن به شرکت پلیمر آریاساسول واگذار شد. با اوج گرفتن تحریم ها طبق اعلام سایت این شرکت، نمایندگی ساسول در آلمان همکاری خود را دارد، اما شرکت ساسول آفریقای جنوبی نیز به دلیل اعمال فشار  تحریم‌ها، لغو سهامداری و به جای آن شرکت پارس تأمین ‌مجد سهامدار جدید این شرکت گردید. 

    نماد آریا، یکی از نمادهای بازار دوم فرابورس ایران است. محصولات این شرکت در داخل ایران از طریق بازار بورس کالا عرضه می گردد و در بازارهای خارج از طریق کارگزار به فروش می رسد.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی و تاریخچه پلیمر آریا ساسول (نماد آریا)

    وجود منابع عظیم گازی و نفتی در خلیج فارس که بخش عمده‌ای از آن نیز در حوزه گازی پارس جنوبی متمرکز گردیده است، موجب شد توجه مسئولین محترم نظام و در نهایت مدیریت محترم صنعت به بازیابی این منابع و سرمایه‌گذاری در منطقه پارس جنوبی معطوف شود. از این رو برنامه ساخت ۱۷ مجتمع پتروشیمی در این منطقه از کشور، در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت. در این راستا و با توجه به برنامه‌های استراتژیک تدوین شده توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی، واگذاری مجتمع‌های تولیدی پتروشیمی به بخش خصوصی با گستردگی بیشتر دنبال شد. 

     از اولین پروژه‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در منطقه عسلویه در منطقه گازی پارس جنوبی، که به منظور ایجاد ارزش افزوده در منابع گاز ایجاد شد، طرح الفین نهم بود که اجرای آن به شرکت پلیمر آریاساسول واگذار شد.

    طرح الفین نهم در واقع از مجموعه طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران است، که فعالیت اولیه آن تحت مدیریت شرکت پتروشیمی پارس از اوایل سال ۱۳۷۹ آغاز و در ادامه، امور مربوط به قراردادهای اجرایی و تأمین منابع مالی آن از طریق فاینانس انجام شده بود. با این حال در راستای سیاست‌های اقتصادی برنامه سوم و با توجه به اظهار علاقه شرکت SASOL از کشور آفریقای جنوبی، به منظور مشارکت در سرمایه‌گذاری در پروژه‌های طرح الفین نهم، در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۸۱ (آوریل ۲۰۰۲) تفاهم‌نامه‌ای بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ساسول آفریقای جنوبی (شعبه آلمان)، به امضاء رسید و بر مبنای آن واحد الفین و نیز دو واحد پلی‌اتیلن سبک و پلی‌اتیلن متوسط و سنگین، از شرکت پتروشیمی پارس منفک و به عنوان یک مجتمع مستقل، برای اجراء به شرکت تازه تأسیس آریاساسول واگذار شد، با این هدف که شرکت بتواند عنوان بهترین و برترین تولیدکننده پلیمر در سطح منطقه خاورمیانه را کسب کند.

     

    در خصوص مشارکت با ذی­نفعان خارجی در طرح‌های پتروشیمی، ابتدا مذاکراتی از طرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی با شرکت انگلیسی BP انجام شد، اما به علت طولانی شدن مذاکرات، در اواخر سال ۱۳۸۰، همکاری با شرکت مذکور لغو شد. در پی آن، شعبه آلمان شرکت ساسول، آمادگی خود را برای مشارکت در طرح الفین اعلام کرد و از بین طرح‌های مختلف، الفین نهم به عنوان طرح مشارکتی برگزیده شد و به همین ترتیب، مذاکرات ظرف مدت یکسال به نتیجه رسید. در این بین همکاری با شرکت ساسول، طبق اهداف و برنامه­ ریزی­ های انجام شده، در حال پیشروی بود، که در سال ۱۳۹۲ پس از اوج‌گیری تحریم‌ها، شرکت ساسول آفریقای جنوبی تصمیم به خروج از مشارکت و فروش سهام خود گرفت، با توجه به موافقت شریک خارجی، در ترکیب سهامداران رخ داد تغییرات اعمال شد و شرکت پارس تأمین ‌مجد با خریداری سهام شریک خارجی، به عنوان سهام‌دار جدید در زمره ذی‌نفعان سازمان قرار داده شد.

    شرکت پلیمر آریاساسول از ابتدای بهره برداری از سال 1387 با سه محصول اصلی اتیلن، پلی اتیلن سبک، پلی اتیلن سنگین و محصول فرعی سی تری پلاس با ظرفیت اسمی 1690 هزار تن در سال به تولید محصولات پتروشیمی می پردازد.

    پیام مدیرعامل پلیمر آریا ساسول

    دوستی و برادری خانواده آریا‌ ساسول كه زاییده همكاری و ایستادگی در مقاطع سخت می باشد در صنعت كشور مثال زدنی است و اینجانب به عنوان مدیر عامل شركت باور دارم كه این همدلی و همراهی مهمترین سرمایه شركت در فرازها و فرودهای متعدد پیش روی سازمان خواهد بود. ثبت ركوردهای تاریخی در تولید، موفقیت های چشمگیر در ایمنی و صحه‌گذاری عملكرد زیست محیطی شركت از سوی ارگان های ملی و بین المللی تنها نمونه ای از موفقیت های پیشین شركت بوده كه مایه افتخار، مباهات و غرور همگان است. علی رغم موفقیت های یاد شده، مسیر پیش رو مسیری هموار نیست و حفظ و توسعه این سرمایه ملی، كماكان مستلزم تلاش همدلانه و از خود گذشتگی همكاران است.

    موضوع فعالیت آریا

    موضوع فعالیت شرکت طبق ماده 3 اساسنامه عبارتست از ” طراحی، توسعه، تامین سرمایه، ساخت، تملک و بهره برداری و نگهداری واحدهای اتیلن (کراکر)، پلی اتیلن های سبک و متوسط/ سنگین و تاسیسات داخل و  خارج از مجتمع مرتبط با آن (آفسایت) در منطقه ویژه اقتصادی پارس واقع در بندر عسلویه به منظور تولید اتیلن، پلی اتیلن های سبک و متوسط/سنگین و محصولات جانبی آن و بازاریابی، فروش و پخش این محصولات در بازارهای داخلی و بین المللی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و انجام کلیه فعالیت های امور فنی، مهندسی و مالی و هرگونه خدمات تجاری که بطور مستقیم یا غیر مستقیم مربوط با موضوع شرکت است.” 

    نکات مهم شرکت آریا

    • طبق و اطلاعات مالی شرکت، نسبت به سالهای مالی گذشته، درآمد و سود شرکت افزایش پیدا کرده است؛ بازدهی شرکت مثبت می باشد و شرکت در روند سود دهی قرار گرفته است.
    • در حال حاضر شرکت هیچ طرح توسعه ایی ندارد.

    ریسک‌های نماد آریا

    مهمترین ریسکی که شرکت با آن مواجه است ریسک ناشی از تغییر مکرر قوانین و مقررات گمرکی روی تامین قطعات یدکی و تجهیزات می‌باشد.

    ماموریت و چشم‌انداز شرکت آریا

    تولید اتیلن، پلی‌اتیلن و سایر محصولات پتروشیمی با کیفیت بالا در محیطی سالم، ایمن و سازگار با محیط زیست، مبتنی بر مدیریت بهینه منابع، ارتقاء سرمایه های انسانی و کسب رضایت همه ذینفعان سازمانی از جمله ماموریت‌های از پیش تعیین شده شرکت پلیمر آریا ساسول است. چشم‌انداز این شرکت نشان می دهد که این شرکت؛ سازمانی رقابتی در کلاس جهانی با سودآوری پایدار و سرآمد در ایمنی است.

    تعهدات شرکت آریا

    این شرکت در تعهدات، خود را به اجرا و تحقق موارد ذیل متعهد می داند:

    • شناسایی و استقرار ارزش های سازمانی، سیاست‌ها، استراتژی ها و اهداف راهبردی و برنامه های اجرایی مربوطه مبتنی بر توانایی ها و قابلیت های درونی، با بکارگیری سیستم مدیریت یکپارچه ریسک ها و فرصت های سازمان در راستای تحقق چشم انداز و برآورده نمودن نیازمندی ها، الزامات و انتظارات ذینفعان سازمانی.
    • شناسایی و حصول اطمینان از رعايت قوانين، مقررات و سایر الزامات مرتبط با سیستم مدیریت یکپارچه.
    • حصول اطمینان از تأمین منابع لازم و اجرای مؤثر سیستم های مدیریتی استقرار یافته جهت دستیابی به رضایت ذینفعان، تحقق اهداف کلان و خرد و مدیریت اثربخش ریسک ها و فرصت های شناسایی شده سازمانی.
    • تعهد به پیشگیری از آلودگی، حفظ و صیانت از محیط زیست، استفاده بهینه از منابع، حذف خطرها و پیشگیری از بروز حوادث محیط کار و فرآیندی، جراحات فردی، بیماری های شغلی و خسارت به اموال و تجهیزات از طریق استقرار، بکارگیری و حفظ سیاست های کارآمد، مدیریت ریسک ها و فرصت ها، پیاده سازی و حفظ سیستم مدیریت ایمنی فرآیند و اطلاع رسانی های مؤثر به طرف های ذینفع سازمانی.
    • پرورش فرهنگ مشارکت، مشاوره و ارتقاء آگاهی به مسائل کیفی، بهداشتی، ایمنی، زیست محیطی، مصرف انرژی، مدیریت ریسک، ایمنی ترافیک جاده ای، ارتباط با مشتریان، امنیت اطلاعات، تداوم و خدمات فاوا به طوریکه با تکیه بر آن ها، تمامی کارکنان و تأمین کنندگان بتوانند در جهت کار بدون حادثه، مدیریت بهتر آلاینده ها، پسماندها، فاضلاب، انرژی و منابع طبیعی، حفظ سلامت جسمی و روانی نیروی انسانی و مشتری مداری تلاش نمایند.
    • توانمندسازی و توسعه شایستگی های کارکنان به منظور تحقق چشم انداز و اهداف سازمانی.
    • ارتقاء سطح امنیت اطلاعات و کیفیت خدمات فاوا و ایجاد چارچوب استاندارد به منظور حصول اطمینان از محرمانگی اطلاعات در برابر دسترسی غیرمجاز، دسترس پذیری اطلاعات برای افراد مجاز و حفظ صحت و یکپارچگی اطلاعات در برابر تغییرات غیرمجاز.
    • تعهد به نظارت، بازنگری و بهبود مستمر سیستم و عملکرد کیفیت، محیط زیست، ایمنی و بهداشت حرفه ای، انرژی، ایمنی ترافیک جاده ای، ارتباط با مشتریان، امنیت اطلاعات، تداوم و مدیریت خدمات فاوا و ریسک های سازمان.
    • حصول اطمینان از دسترسی به زیرساخت ها، سیستم ها و اطلاعات لازم جهت تحقق اهداف سازمان و استفاده بهینه از منابع انرژی های برگشت ناپذیر.
    • تعهد به خرید مواد، کالا و خدمات و طراحی مناسب فعالیت ها با هدف بهبود عملکرد انرژی.
    • تعهد به تامین زیرساخت های مناسب حمل و نقل و فرهنگ سازی ایمنی ترافیک جاده ای.
    • ایجاد مکانیزم اثربخش جهت دریافت مناسب صدای مشتریان و ارائه بازخوردهای مناسب
    • ایجاد ساز و کار مؤثر به منظور پشتیبانی از عملیات کسب و کار و تداوم خدمات فاوا در شرایط بحران از طریق شناسایی رخدادهای مخرب و پیشگیری از تکرار آن ها.
    • راهبری، پشتیبانی و آگاهی رسانی کارکنان در راستای اجرای اثربخش سیستم های مدیریتی استقرار یافته در سازمان

    اهداف راهبردی شرکت آریا ساسول

    1. ایجاد سود پایدار
    2. کیفیت پایدار
    3. رشد پایدار
    4. توسعه محصولات
    5. بهبود فرآیندهای اجتماعی و HSE
    6. راهبری هزینه
    7. یکپارچه‌سازی نظام‌های مدیریتی
    8. توسعه سیستم‌های کنترل داخلی
    9. برنامه‌ریزی، کنترل و پیگیری کارآمد
    10. ارتقاء دانش، مهارت و شایستگی کارکنان

    ارزش‌های سازمانی آریا

    به منظور افزایش دامنه اثرگذاری و تسریع در نهادینه سازی ارزشهای شرکت پلیمر آریا ساسول، فهرست ارزشهای سازمانی در قالب واژه "BELIEFS" مختصر نویسی شده، که ما در اینجا فقط به صورت تیتروار ذکر می کنیم:

    B. اعتقاد به ایمنی , بهداشت و محیط زیست (Believing in safety, health & environment)

    E. اثربخشی (Effectiveness)

    L. احترام و شنیدن درخواستهای کارکنان (Listening to & showing respect for employees)

    I. درستی و صداقت (Integrity)

    E. برنامه ریزی و کنترل و پیگیری کارآمد (Efficient planning, control & follow up)

    F. تمركز بر پاسخگويي به جامعه (Focusing on social accountability)

    S. كيفيت پايدار (Sustainable Quality)

    تحلیل جامع: سابقه معاملاتی نماد آریا

    سابقه معاملاتی نماد آریا بر اساس اعلام شرکت فرابورس ایران نوعی افزایش را نمایش می دهد. برای تحلیل جامع و تصمیمی درست در سرمایه گذاری در این نماد، شما نیازمند دریافت اطلاعات کامل و جامع از اطلاعات مالی و میزان افزایش سهام هستید. جهت دریافت فایل و خروجی اکسل سابقه معاملاتی نماد آریا بر روی لینک زیر کلیک کنید.

    سابقه معاملاتی نماد آریا

    سهامداران شرکت آریا

    سهامدار/دارندهسهمدرصدتغییر
    شركت پارس تامين مجد-سهامي خاص-
    4 B
    47.070 0
    شركت پتروشيمي پارس-سهامي خاص-
    4 B
    47.000 0

    اطلاعات آماری مورد نیاز تحلیل جامع نماد آریا

     

     

    سود واقعی نماد آریا

    نظرات
    ثیت نظر Close