جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد جم در بورس ایران

    08 sit 2021

    شرکت پتروشیمی جم به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین جهان، در سال ۱۳۷۸ تاسیس گردید سپس در تاریخ شهریور ۱۳۷۹  تحت عنوان شرکت پتروشیمی جم به ثبت رسید. این شرکت در آبان ماه ۱۳۹۰ با نماد جم، نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.

    به گزارش کافه طلا، شرکت پتروشیمی جم به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین در جهان، در ابتدا به عنوان یکی از طرح‌های توسعه‌ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال ۱۳۷۸ تاسیس گردید سپس در تاریخ شهریور ۱۳۷۹ پتروشیمی به منظور بهره‌برداری از میدان گازی پارس جنوبی تحت عنوان شرکت پتروشیمی جم به ثبت رسید و بر اساس صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۷ شخصیت حقوقی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافت و این شرکت در تاریخ ۲ آبان ۱۳۹۰ با نماد جم در فهرست شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران درج گردید.

    طبق اطلاعات مالی شرکت جم، درآمد و سود شرکت نسبت به سالهای مالی گذشته افزایش پیدا کرده است و شرکت در روند سود دهی می باشد.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی و تاریخچه پتروشیمی جم

    شرکت پتروشیمی جم که به اختصار JPC نامیده می شود، بعنوان یکی از بزرگترین واحدهای تولید الفین در جهان، یکی از طرح های توسعه ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در سال ۱۳۷۹ در منطقه ویژه پتروشیمی پارس در عسلویه بوده‌است که عمدتا به منظور تولید الفین ها و پلی اتیلن های سبک خطی و سنگین تاسیس گردیده است.

    شرکت پتروشیمی جم دارای واحدهای تولیدی گوناگون با ویژگی‌های خاص است که از آن جمله می‌توان واحدهای الفین، پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن خطی، بوتادین، بوتن-1 را نام برد که ضمن ایفای نقش برجسته در زنجیره طرح‌های مگا سایز منطقه ویژه اقتصادی پارس توانسته سهم خود را در بازارهای منطقه و جهان کسب و مورد توجه بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی قرار گیرد.

    بر اساس صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۷ شخصیت حقوقی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافت و این شرکت در تاریخ ۲ آبان ۱۳۹۰ با نماد جم در فهرست شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران درج گردید.

    دوره اجرای طرح، نصب و راه‌اندازی

    کارهای مقدماتی اجرای طرح نظیر خاکریزی، تسطیح زمین، شمع کوبی، ایجاد ساختمان‌های موقت، ایجاد تاسیسات، آب و برق به تدریج آغاز گردید در آن دوره چشم انداز شرکت با توجه به ویژگی‌های منحصر بفرد آن بدین شرح تعیین و محقق گردید: " آرمان ما ، توسعه توانمندی داخلی " در این دوره از عمر شرکت که مصادف با اجرای پروژه بوده است مدیریت شرکت جهت پایش نتایج و بررسی پیشرفت فعالیت‌ها، رویکرد کنترل پروژه را انتخاب و مورد استفاده قرار داد. بر اساس این رویکرد کلیه اطلاعات گسترده پروژه براساس ساختار WBS تعریف شده جمع آوری، تحلیل و با اهداف مشخص مقایسه می‌گردید و در گزارشات مختلف مدیریتی ارائه می‌شدند و نتایج گزارشات در جلسات روازنه (سطح کارشناسی)،‌ هفتگی (سطح مدیریتی) و ماهیانه (سطح شرکت ملی صنایع پتروشیمی) طرح و راهکارهای رفع موانع بررسی و تصمیم‌گیری می‌گردید.

    دوره راه اندازی و گذار

    مراحل پایانی پروژه های صنعت پتروشیمی مصادف با آمادگی شرایط برای راه اندازی واحدها و تلاش برای دستیابی به محصول منطبق و ظرفیت های اسمی و طراحی شده بود. حساسیت و شرایط خاص این دوره یک برنامه عملیاتی دقیق و روزآمد را برای ایجاد زیر ساخت‌ها در شرکت و انتقال به شرایط عملیاتی (بصورت پیوسته) ایجاب می‌نمود. رهبران شرکت در این مقطع یکساله اهداف و وظایف سالیانه تمام بخش‌ها را مشخص و در قالب اهداف سالیانه به کلیه واحدها و کارکنان ابلاغ می نمودند.

    دوره تثبیت و عملیات

    پس از راه اندازی موفقیت آمیز واحدها (با ویژگی‌های منحصر بفرد جهانی و دستیابی به رکورد تولید الفین در جهان) شرکت پتروشیمی جم بعنوان بازیگر جدید و نوپا در صنعت پتروشیمی منطقه بدنبال یافتن نقش مناسب و تثبیت جایگاه خود، رویکرد نوین و سیستماتیک طرح‌ریزی استراتژیک را انتخاب و دنبال نمود.

    پتروشیمی جم در چارچوب برنامه سوم توسعه اقتصادی کشور به منظور بهره‌برداری اقتصادی تر از میدان گازی پارس‌جنوبی بعنوان یکی از پروژه‌‌های پتروشیمی جهت اجرا در این ناحیه پیش‌بینی شده است. این شرکت که به عنوان طرح الفین دهم شناخته شده است، یکی از بزرگترین و مهمترین پروژه‌های پتروشیمی در منطقه است که محل استقرار آن در نقشه در مجاورت طرح‌های فازهای گازی و پتروشیمی مشخص شده است.

    مجتمع پتروشیمی جم پس از گذشت حدود یک دهه از راه اندازی و با داشتن واحدهای تولیدی الفین، پلی اتیلن سنگین و سبک خطی، بوتادین و بوتن1، همچنان یــکی از بــزرگتــریــن تولیدکنندگان الفین در جهان و محصولات پلیمری در ایران به شمار میرود.

    این شرکت از لحاظ مبلغ فروش در آذرماه 99 نسبت به آذر 98 بیش از 149 درصد رشد داشته است. با وجود رشد ناچیز حجم فروش ،این شرکت توانسته است در مبلغ فروش رشد قابل توجهی داشته باشد. این افزایش در مبلغ فروش ناشی از افزایش نرخ محصولات شرکت است.

    طبق اطلاعات مالی شرکت جم، درآمد و سود شرکت نسبت به سالهای مالی گذشته افزایش پیدا کرده است و شرکت در روند سود دهی می باشد.

    مهمترین چالش‌های شرکت جم عبارت است از:

    • چالش های ناشی از تحریم های اقتصادی و محدودیت‌های صادراتی و تامین قطعات و لوازم مورد نیاز
    • حرکت شرکت‌های بین‌المللی به‌سوی خرید و فروش الکترونیکی کالاها و محصولات
    • نوسانات و روند ارز و متغیرهای کلان اقتصادی کشور و تأثیرگذار بر بخش‌های مختلف نفت و گاز و پتروشیمی
    • تاثیر احتمالی شیوع گسترده ویروس کرونا

    ریسک‌های شرکت پتروشیمی جم

    مهمترین ریسک‌هایی که شرکت با آن مواجه است:

    • ریسک نوسانات نرخ ارز
    • ریسک نوسانات نرخ بهره وری عوامل بین المللی و  تغییر قوانین و مقررات دولتی
    • ریسک قیمت نهاده‌های تولید و ریسک نقدینگی

    اهداف شرکت پتروشیمی جم

    مهمترین برنامه با اهمیت شرکت، تمدید تسهیلات و اخذ تسهیلات ارزی از بانک EIH با عملیات بانک تجارت و انتشار اوراق سلف موازی جهت تامین مالی پروژه‌های در دست اجرا و تقویت کمیته وصول مطالبات و پیگیری مستمر در این زمینه می باشد.

    موضوع فعالیت نماد جم

    احداث، راه‌اندازی و بهره‌برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش صدور محصولات پتروشیمی، ذخیره و صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و پتروشیمیایی و فرآورده‌های فرعی و مشتقات ذیربط آنها و انجام کلیه فعالیت‌های تولیدی، صنعتی بازرگانی، فنی و مهندسی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم مربوط به عملیات مذکور می‌باشد.

    ترکیب و اعضای هیئت مدیره جم

    محمدرضا سعیدی (شرکت ارزش آفرینان تجارت صبا) مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره. رضا امیری (شرکت صبا انرژی جهان گستر) رئیس هیئت مدیره. مرضیه طهماسبی (سرمایه گذاری سهام عدالت) عضو هیئت مدیره . سید ابراهیم سقایی (شرکت گسترش تجارت پارس سبا) عضو هیئت مدیره. مهدی حکاک (شرکت نفت، گاز و پتروشمی تامین) عضو هیئت مدیره.

    سهامداران نماد جم

    سهامدار/دارندهسهمدرصدتغییر
    شركت سرمايه گذاري آتيه صبا-سهامي خاص-
    3 B
    22.8000
    شركت سرمايه گذاري نفت وگازوپتروشيمي تامين-س.ع
    2 B
    16.5900
    شركت.س.صندوق بازنشستگي كشوري-سهامي عام-بخش1
    2 B
    14.4400
    شركت.س.صندوق بازنشستگي كشوري-سهامي عام-
    1 B
    8.4300
    موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان وعشاير
    645 M
    4.6700
    شركت گروه پتروشيمي سرمايه گذاري ايرانيان-سهام
    636 M
    4.6100
    شركت گروه مديريت ارزش سرمايه صندوق.ب.كشوري-س خ
    487 M
    3.5200
    شركت صنايع پتروشيمي خليج فارس-سهامي عام-
    164 M
    1.1800

    شرکت های هم گروه جم

    صنعت محصولات شيميايي

    نمادحجمارزشپایانیدرصد20 روز
    شگویا128/63296/4810,356▼2/63
    شپترو125/64124/994,875▲2/07
    شلرد113/8894/126,779▲2/06
    فسا112/3319/731,600▼2/74
    شجم110/97115/0110,486▼1/12

    شرکت های هم طبقه جم

    توليد مواد شيميايي پايه به جز كود

    نمادحجمارزشپایانیدرصد20 روز
    شگویا128/63296/4810,356▼2/63
    فسا112/3319/731,600▼2/74
    شجم110/97115/0110,486▼1/12
    شفارا19/5741/874,375▲4/99
    آریا14/11375/6291,428▼0/23

    اطلاعات آماری مورد نیاز تحلیل جامع نماد جم در بورس ایران

    سود پیش بینی نماد جم

    سود واقعی جم

    نظرات
    ثیت نظر Close