جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد وبصادر در بورس ایران

    09 aym 2021

    بانک صادرات ایران با نام «بانک صادرات و معادن ایران» در ١٥ شهريور سال ١٣٣١ تاسیس و در سال ١٣٥٨، "ملی" اعلام گرديد و پس از ٣٠ سال در ١٩ خردادماه سال ١٣٨٨ به جرگه بانک‌های خصوصی پيوست و با کد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شد.

    به گزارش کافه طلا،  بانک صادرات ایران یک سال بعد از انقلاب در اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی، "ملی" اعلام گرديد. این بانک در راستاي اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی، در ١٩ خردادماه سال ١٣٨٨ به جرگه بانک‌های خصوصی پيوست و با نماد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شد. وبصادر یکی از سهم های مهم بازار سرمایه محسوب می شود که به دلیل قیمت کم سهام آن در مقایسه با سایر سهام، مورد توجه بسیاری از سهامداران است و معاملات آن رصد می شود.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی و تاریخچه بانک صادرات ایران (نماد وبصادر)

    بانک صادرات ایران به عنوان یک بانك خصوصی و بصورت سهامی عام با نام «بانک صادرات و معادن ایران» در ١٥ شهريورماه سال ١٣٣١ طبق قوانین آن روزگار با سرمايه اوليه ٢٠ ميليون ریال كه پرداخت نيمی از آن هم با تعهد پرداخت نيمی ديگر، قابل پذيرش اداره ثبت شركتها با شماره ٣٨٣٣ تاسيس گردید.

    اين سرمايه با خريد ٧٦ سهم توسط دو نفر از اعضای هيأت مؤسسين بانك و سرمايه گذاری بقيه اعضای هيأت مديره تأمين گرديد و سهامداران با واگذاری سفته به هيأت مديره تعهد نمودند ٥٠ درصد بقيه تعهد خود را از محل سود ساليانه پرداخت نمايند. بنیانگذاران بانک صادرات ایران با درک صحیح شرايط حاکم بر آن زمان تلاش کردند با جذب حداکثر نقدینگی در دست مردم برای اولین بار در کشور بانکی براساس اصول مشتری‌مداری تأسیس و در ٢٢ آبان سال ١٣٣١ با ١٣ نفر کارمند شروع به کار کرد درحالیکه خوش‌بین ترین افراد نیز با وجود بانکهای قدرتمند دولتی پیشرفت و موفقیت آن را پیش‌بینی نمی‌کردند. ارایه تسهیلات بانکی بهتر به مردم، ایجاد شبکه گسترده بانکی در سراسر کشور، جلب سرمایه‌های داخلی و پس‌اندازهای هر چند کوچک، ایجاد فرصتهای سرمایه‌گذاری در کلیه فعالیتهای اقتصادی ازاهداف اولیه بانک صادرات بود.

    شروع كار اولين شعبه بانک صادرات

    استقرار اولین شعبه در بازار تهران به عنوان مركز معاملات و گردش پولی کشور بسیار مورد توجه مؤسسان بانک بود. به این ترتیب اولین شعبه بانک در ٢٢ آبان ١٣٣١ در يك ساختمان استيجاری به مساحت حدود ٢٠٠ متر مربع، با چند اتاق در طبقه دوم سرای بنايی بازار تهران واقع در كوچه تكيه دولت، كوی مرغی‌ها آغاز به کار کرد.

    يکی از اولين اقدامات هيأت مديره انجام تعميرات و تغييرات در محل استقرار اولين شعبه بانك بود كه با برداشتن ديوارهای بين سه اتاق از هفت اتاق، يك سالن معاملات به ابعاد ١٢*٨ با پنج باجه براي دريافت و پرداخت، انتقالی چك های واگذاری و افتتاح حساب به وجود آمد و تعداد ٤ اتاق برای بايگانی و تداركات (جهت لوازم ضروری و ملزومات و مطبوعات) و اتاق های مدير عامل و هيأت مديره در نظر گرفته شد و دقت به عمل آمد كه ساختمان بانك جلوه بسيار آبرومندی داشته باشد. بعدها با بهتر شدن وضعیت اقتصادی بانک، محل مناسب تری برای شعبه بازار خریداری گردید و در آبان ١٣٣٧ شعبه يك بازار به محل فعلی انتقال یافت.

    آرم اوليه بانك صادرات ایران

    آرم اوليه بانك صادرات، توسط مرحوم ادوارد ژوزف كه عضو هيأت مديره و اولين مدير عامل بانك صادرات و معادن ايران بود پيشنهاد و تصويب گرديد و آن تصوير يك اسب بالدار در نگين انگشتری كهنه‌اش بود كه از يك مغازه عتيقه فروشی در خيابان ناصر خسروی تهران به مبلغ يك هزار ریال خريداری كرده بود و توجيه اين بود كه اسب سمبل سرعت و استقامت و نجابت است و بال‌هايش سمبل بلند پروازی و آغوش باز، ولي توجيه تاريخی اش آن است كه اين آرم مشابه مهر نقشين انوشيروان ساسانی پادشاه ايران باستان بود. اين آرم پس از پيروزی انقلاب اسلامی و استانی شدن بانك از سال ١٣٥٨ تاكنون به سه طرح متفاوت تغيير نقش داده شد و آرم فعلی بانك كه دو دست سكه‌ای را در بر می‌گيرد، آرم مشخص بانك گرديد.

    لوگو بانک صادرات ایرانآرم بانک صادرات ایرانلوگو بانک صادرات ایران

    خصوصي شدن بانک صادرات

    بانک صادرات ايران پس از پيروزی انقلاب اسلامی، در سال ١٣٥٨ در اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی، "ملی" اعلام گرديد و پس از ٣٠ سال در راستاي اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی، در ١٩ خردادماه سال ١٣٨٨ به جرگه بانک‌های خصوصی پيوست و با کد یا نماد «وبصادر» در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شد. خصوصی شدن و تغيير در مالکيت بانک به منزله نقطه عطفی در جايگاه حقوقی و مديريتی بانک بوده و زمينه ساز تحولات اساسی در راستای چابک تر شدن، خلق ارزش افزوده و داشتن نقش مؤثرتر در اقتصاد ايران گرديد.

    امروزه بانک معتبر و مردمی صادرات ایران به عنوان بزرگترين بانک خصوصی و بورسی کشور با بهره‌مندی از بیش از ٦ دهه تجربه علاوه بر پایبندی کامل به اصول اولیه خود و اجرای دقیق بانکداری اسلامی می‌کوشد ضمن همسویی با بانکداری بین‌المللی از طریق رعایت اصول مشتری مداری و ارایه خدمات مطلوب و نوین بانکی، سرآمدی خود را در بازار پر رقابت بانکی داخلی حفظ و ارتقا بخشد و افزون بر این رضایتمندی مردم را جلب و نقش مؤثری را در آبادانی، پيشرفت و توسعه ميهن اسلامی ايفا نمايد.

    بنیانگذار بانک صادرات ایران

    محمدعلى مفرح در نهم آبان سال ١٢٩٥ در خیابان سیروس به دنيا آمد. پدرش ابوالقاسم خان از كسبه و تجار معتبر بازار بزرگ تهران همواره كوشش داشت تا فرزندش خودساخته بار آيد و هميشه روى پاى خود بايستد. محمدعلى آنگونه كه پدر مى خواست بزرگ مى شود و ضمن تحصيل، مخارج خود را بى نياز از خانواده از راه كار كردن تامين مى كند. در عنفوان جوانى مدتى را نيز به كشاورزى در زمين پدرى خود كه در محدوده منطقه ياغچى آباد فعلى شهر تهران واقع شده بود مى گذراند.

    او در سال ۱۳۱۴ در رشته مهندسى الكترومكانيك دانشگاه تهران پذيرفته شده و پس از پايان تحصيلات به استخدام وزارت اقتصاد درمى آيد و در همين دوره با يكى از بستگان خود ازدواج مى كند كه ثمره اين ازدواج دو دختر و سه پسر بوده است. مفرح در وزارت اقتصاد به دليل درستكارى و تن ندادن به فساد مالى مورد غضب قرار مى گيرد و مقامش به شدت تنزل مى يابد.وى از اين شكست نااميد نمى شود و با اراده اى مصمم تر با پشتوانه وجدان و تقواى كارى تكاپو را از ســــر مى گيرد.

    محمدعلى مفرح در دومين سال (۱۳۳۳) فعاليت بانك صادرات درحالى كه ۳۸ سال بيشتر سن نداشت از سوى هيات مديره به سمت مديرعاملى اين بانك برگزيده مى شود و تا ۲۳ سال بعد با كمك هيات مديره هدايت اين بانك را برعهده گرفت.تاسيس دبيرستان بانكدارى يكى از شاهكارهاى مديريتى مفرح بوده است.

    بانك صادرات با مديريت محمدعلى مفرح يك موفقيت بى نظير ديگر را نيز تجربه كرد و آن حضور شعب اين بانك در خارج از كشور بود. در مدت مديريت مفرح شعب خارج از كشور نيز همسو با شعب داخلى اما در مقياسى كوچك تر گسترش يافتند و بر اثر اين تلاش ها بانك صادرات هم اكنون نيز با در اختیار داشتن بیش از  ۲۷۰۰  شعبه داخلى و بیش از ۲۰ شعبه خارجى داراى گسترده ترين شبكه شعب بانكى در كشور است.

    مفرح كه سال هاى سال براى تعالى بانك صادرات تلاش كرده بود روزهاى پايانى عمر را با آرامش در كنار خانواده اش گذرانيد تا اينكه در صبح بيست ودوم مهرماه سال ۱۳۶۱ بر اثر سكته قلبى روى در نقاب سرد خاك كشيد و در قطعه ۸۲ بهشت زهراى تهران به خاك سپرده شد.

    پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران

    ​مدیرعامل بانک صادرات ایران طی پیامی به مناسبت آغاز شصت و هشتمین سالروز تأسیس این بانک، ضمن گرامیداشت این روز بزرگ آورده است: در سال ١٣٩٧، با تلاش همکاران شبکه، اقدامات مثبتی در کاهش زیان و اصلاح ساختار مالی در سال ٩٧ انجام شده است. وی در این پیام، ضمن اشاره به مهم‌ترین چالش‌های بانک در مسیر دستیابی به سود پایدار، افزایش توانمندی و کارایی کارکنان را برای تحقق شعار «جهش بزرگ» در سال‌جاری ضروری دانسته و اظهار امیدواری کرده در پرتو فضل بی‌کران خداوندگار رحمان و در سایه برنامه‌محوری، حرفه‌ای‌گرایی، تعهد و تلاش خستگی‌ناپذیر، خانواده بزرگ بانک صادرات ایران روزهایی طلایی را تجربه خواهد کرد و این کشتی غول‌پیکر و توانمند، به ساحل شکوهمند رستگاری دست خواهد یافت.

    ساحل امن پیداست

    کشتی غول‌پیکر بانک صادرات ایران، طوفان سهمگین را، اگر چه بسیار سخت، پشت سر نهاده و در آستانه شصت و هشت سالگی،‌ مسیر ساحل امن نجات را در پیش گرفته است. ساحل امن رستگاری برای بانک تنومند ما، دستیابی به روند مستمر سودآوری عملیاتی است تا وقفه‌ای در بالندگی‌اش رخ ندهد و استوارتر و بیشتر از پیش، مأموریت خطیر خود را که در شعار دیرینه آن «بانک صادرات ایران: در خدمت مردم» نهفته، تحقق بخشد.

    ارائه خدمات با کیفیت به مردم سرزمین پهناور ایران در سراسر شبکه دو هزار و سیصد شعبه‌ای، بیش از هر چیز در گرو توانمندی مالی است و نیاز به توضیح ندارد که بانکی که ساختار مالی کارآمد و قدرتمند نداشته باشد، از آن روی که روی پای خود نیز نمی‌تواند بایستد، توان خدمت‌رسانی شایسته به ذی‌نفعان ریز و درشت را به طریق اولی نخواهد داشت. در این راستا بود که مدیران و کارکنان بانک، شصت و هفتمین سال را به بازآفرینی و اصلاح ساختار مالی پرداختند و دستاوردهای مجمع عمومی عادی تیرماه گذشته و نتایج عملیات سه ماهه نخست سال جاری، بارقه‌هایی از امید را برای ورود به منطقه سودآوری پایدار و مستمر بروز داد.

    دستیابی به اهداف پیش‌گفته، موجب پاسخگویی بهتر به نیازهای گوناگون مشتریان ارزشمند بانک از یک سو و سهام‌داران ارجمند بانک از سوی دیگر و ایفای مسئولیت خطیر اجتماعی در راستای توسعه کشور و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

    مدیران بانک، این نوید را به تمامی ذی‌نفعان می‌دهند که در پرتو فضل بی‌کران خداوندگار رحمان و در سایه برنامه‌محوری، حرفه‌ای‌گرایی، تعهد و تلاش خستگی‌ناپذیر، خانواده بزرگ بانک صادرات ایران روزهایی طلایی را تجربه خواهد کرد و این کشتی غول‌پیکر و توانمند، به ساحل شکوهمند رستگاری دست خواهد یافت.​

    ترکیب اعضاء هیئت مدیره وبصادر

    حجت اله صیدی، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره. حميد تاجيک باغخواص، رئیس هیئت مدیره. امير يوسفيان، نایب رئیس هیئت مدیره. رضا صدیق، عضو هیئت مدیره. ایرج نیک اختر، عضو هیئت مدیره.

    سهامداران وبصادر

    سهامدار/دارندهسهمدرصدتغییر
    شركت سرمايه گذاري گروه مالي سپهرصادرات-س.ع-
    18 B
    10.0000
    دولت جمهوري اسلامي ايران
    15 B
    8.7100
    IFMصندوق س.ا.بازارگرداني سپهربازارسرمايه
    12 B
    6.7000
    صندوق سرمايه گذاري واسطه گري مالي يكم
    10 B
    5.6800
    BFMصندوق سرمايه گذاري.ا.بازارگرداني سپهرصاد
    5 B
    3.1300
    شركت سرمايه گذاري خوارزمي-سهامي عام-
    5 B
    2.9200
    شركت گروه مالي ملت-سهام عام-
    5 B
    2.8800
    شركت س اتهران س.خ-م ك م ف ع-
    4 B
    2.2900
    شركت س اخراسان رضوي س.خ-م ك م ف ع-
    4 B
    2.2100
    شركت س افارس س.خ-م ك م ف ع-
    3 B
    1.6700
    شركت س اخوزستان س.خ-م ك م ف ع-
    3 B
    1.6200
    شركت س ااصفهان س.خ-م ك م ف ع-
    3 B
    1.4600
    شركت س اآذربايجان شرقي س.خ-م ك م ف ع-
    2 B
    1.2900
    شركت س امازندران س.خ-م ك م ف ع-
    2 B
    1.1900
    شركت س اكرمان س.خ-م ك م ف ع-
    2 B
    1.1100
    موسسه توسعه همياري سپهر
    2 B
    1.0500
    شركت س اآذربايجان غربي س.خ-م ك م ف ع-
    2 B
    1.0000
    شركت س اسيستان وبلوچستان س.خ-م ك م ف ع-
    2 B
    1.0000

    نظرات
    ثیت نظر Close