جستجو
فارسی
دسته بندی ها
    منو بسته
    Back to all

    تحلیل جامع نماد پارسان در بورس ایران

    14 kus 2021

     

    به گزارش کافه طلا، گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی عام) در هشتم مرداد ماه 1386، با نام اولیه شرکت توسعه الوند غدیر به صورت شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت­ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید و در بهمن ماه 1389 به شرکت ” گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی خاص)” تغییر نام یافت، همچنین در تاریخ 1390/09/16 با هدف توسعه فعالیت­ها، نام شرکت به ” گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی عام)” تغییر یافته و عملاً با پذیرش این شرکت در بورس اوراق بهادار تهران، سهام این شرکت با نماد پارسان در مورخ 1390/11/26 در بورس تهران عرضه شد. سرمایه ثبت شده این شرکت در حال حاضر معادل 000ر15 میلیارد ریال بوده و تشریفات قانونی افزایش آن تا 000ر30 میلیارد ریال در دست اقدام است.

    حضور در بازار بورس و اوراق بهادار و کسب درآمد از نمادهای بورسی و شاخص ساز بازار سرمایه امکانپذیر است به شرطی که با تحلیلی جامع از اطلاعات آماری نمادها و چگونگی استفاده از نوسان بازار سهام و شناخت شاخص هایی که برای فعالان بازار بورس اهمیت دارد، به همراه مشورت با خبرگان اهل فن بورس، اقدام به فعالیت در بورس ایران کنید.

    معرفی و تاریخچه گروه گسترش نفت و گاز پارسیان

    گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، در زمینه سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی نفت و گاز، یعنی در حوزه‌های پالایش و پتروشیمی فعالیت می‌نماید. شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان در سال ۱۳۸۶ تأسیس شد و در سال مالی ١٣٩۴ با درآمدی بالغ بر ١٨ هزار میلیارد تومان، به عنوان نهمین شرکت برتر ایران بر پایه میزان درآمد سالیانه شناخته شد.

    این شرکت هم‌اکنون به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پالایش و پتروشیمی ایران به‌شمار می‌آید.گروه گسترش نفت و گاز پارسیان مالکیت سهام شرکت‌های حفاری شمال، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی زاگرس، شرکت پالایش نفت تبریز، شرکت پالایش نفت شیراز، شرکت پالایش نفت بندرعباس، شرکت پالایش نفت تهران، پتروشیمی جم، پتروشیمی خراسان، پتروشیمی مارون و پتروشیمی شیراز را در اختیار دارد.

    دفتر مرکزی این شرکت در تهران قرار دارد و بخشی از سهام آن در بازار بورس تهران معامله می‌شود. بزرگترین سهام‌داران گروه نفت و گاز پارسیان، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر (۶۷٫۶۴٪) و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح (١٣٫۴۶٪) می‌باشند.

    با توجه به وابسته بودن ایران از منظر تأمین منابع پروتئین دامی نظیر کنجاله سویا و پودر ماهی به واردات، یکی از مهم‌ترین استعدادهای صنایع پتروشیمی ایران در حوزه صنایع پایین‌دستی را می‌توان تولید پروتئین تک‌یاخته از متانول دانست که هم‌اکنون توسط بسیاری از کشورهای نفتی نظیر روسیه، نروژ و اخیراً عربستان، به‌شکل انبوه توسط هلدینگ‌های پتروشیمی تولید می‌شود.

     

    گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی عام) در هشتم مرداد ماه 1386، با نام اولیه شرکت توسعه الوند غدیر به صورت شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت­ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید و در بهمن ماه 1389 به شرکت ” گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی خاص)” تغییر نام یافت، همچنین در تاریخ 1390/09/16 با هدف توسعه فعالیت­ها، نام شرکت به ” گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (سهامی عام)” تغییر یافته و عملاً با پذیرش این شرکت در بورس اوراق بهادار تهران، سهام این شرکت با نماد پارسان در مورخ 1390/11/26 در بورس تهران عرضه شد. سرمایه ثبت شده این شرکت در حال حاضر معادل 000ر15 میلیارد ریال بوده و تشریفات قانونی افزایش آن تا 000ر30 میلیارد ریال در دست اقدام است.

    در حال حاضر با توسعه روزافزون این گروه، حوزه فعالیت­های آن نیز گسترش یافته، بگونه­ای که مجموعه شرکت­های تحت پوشش آن طیف وسیعی از محصولات اولیه، واسطه­ای و نهایی حوزه پتروشیمی و پالایشگاهی را در بر می­گیرد. در حال حاضر انحصار تولید سالانه 000ر845ر3 تن اوره، 000ر480ر2 تن آمونیاک، 000ر380ر3 تن متانول در حوزه پتروشیمی و تولید بیش از 000ر462ر9 تن انواع فرآورده­های پالایشگاهی در اختیار این گروه قرار دارد. امروزه گروه گسترش نفت و گاز پارسیان علاوه بر محصولات عمده و استراتژیک پتروشیمی و فرآورده­ های نفتی، گستره فعالیت­های خود را در حوزه انرژی، ساخت و مهندسی صنایع نفت، حمل و نقل ریلی و همچنین بازرگانی محصولات پتروپالایشی نیز گسترش داده است و به این ترتیب می­رود تا چرخه کامل تولید در این حوزه­ها را از ابتدا تا انتها تحت مدیریت خود درآورد.

    گروه گسترش نفت و گاز پارسیان با در اختیار داشتن سهام کنترلی برخی از بزرگترین شرکت­های پتروشیمی و پالایشگاهی کشور جایگاه منحصر به فردی را در صنعت نفت و پتروشیمی کشور برای خود کسب نموده، کسب عنوان هشتاد و سومین شرکت برتر پتروشیمیایی در سطح جهان و پنجمین شرکت برتر پتروشیمیایی در سطح خاورمیانه و افریقا مهر تاییدی است بر این مدعا. همچنین این هلدینگ توانسته است به تعاملات سازنده و کار آمدی با ارکان حاکمیتی و اجرایی این صنایع اعم از سرمایه گذاران و دستگاه­هاي دولتي و غير دولتي مرتبط دست يابد. ازهمین رو در تنظيم سياست­ها و تصميم سازي­هاي كلان اين حوزه­ها و ترسيم چشم انداز آن نیز ایفاگر نقش مهمی است. بعلاوه، حضور این گروه در بازار سرمایه کشور بر شفافیت و اعتبار هرچه بیشتر آن افزوده است.

    • بزرگترین تولید کننده اوره، آمونیاک و متانول در سطح کشور.
    • در اختیار داشتن مدیریت 75% ظرفیت تولید اوره در ایران، 19% تولید خاورمیانه و 7/1% تولید جهاني.
    • در اختیار داشتن مدیریت 65% ظرفیت تولید متانول ایران و 5/3% تولید جهانی متانول به عنوان چهارمین تولید کننده جهانی این محصول.
    • در اختیار داشتن مدیریت 10% ظرفیت فرآورش نفت خام کشور.

     موضوع فعالیت شرکت پارسان

    سرمایه گذاری در سهام، سهم الشرکه، واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رأی شرکتها، موسسات یا صندوقهای سرمایه گذاری با هدف کسب انتفاع و کنترل عملیات یا نفوذ قابل ملاحظه.

    ترکیب و اعضای هیئت مدیره شرکت پارسان

    وحيد محمودي (سرمايه گذاري غدير) مدیرعامل و عضو هیئت مدیره. احمد وحيددستجردي (سرمايه گذاري مهرگان تامين پارس) رئیس هیئت مدیره. رحيم اسماعيلي دانا (سرمايه گذاري اعتضاد غدير) نایب رئیس هیئت مدیره. عبدالرحيم قنبريان (دريابان جنوب ايران کيش) عضو هیئت مدیره. متين ديداري (صنعتي و بازرگاني غدير) عضو هیئت مدیره.

    سهامداران نماد پارسان

    سهامدار/دارندهسهمدرصدتغییر 
    شركت سرمايه گذاري غدير-سهامي عام-
    27 B
    66.680 0  
    صندوق بازنشستگي نيروهاي مسلح
    5 B
    13.460 0  
    موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان وعشاير
    2 B
    4.030 0  
    شركت توسعه ومديريت سرمايه صبا-سهامي خاص-
    990 M
    2.440 -5,000,000  کاهش
    شركت سرمايه گذاري ملي ايران-سهامي عام-
    482 M
    1.180 625,672 افزایش 
    شركت سرمايه گذاري اعتضادغدير-سهامي خاص-
    451 M
    1.110 0  
    شركت گروه بهمن-سهامي عام-
    440 M
    1.080 0

    اطلاعات آماری مورد نیاز تحلیل جامع نماد پارسان در بورس ایران

     

     

    سود پیش بینی نماد پارسان

     

    سود واقعی پارسان

     

     

    نظرات
    ثیت نظر Close