رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر گفت: آثار شیوع این ویروس را حتی در قیمت اونس جهانی نیز میبینیم که میتوان یکی از دلایل نوسانات را همین ویروس دانست. نوسان منجر به ایجاد مشکل در بازار طلا میشود اما صنعت طلا و جواهر به قدری خود را آماده کرده که بتواند به بازار آرامش دهد. نوسانات طلا به درد ما نمیخورد بلکه زمانی به نفع صنعت ماست که مبادله و داد و ستد انجام شود.
به گزارش کافه طلا به نقل از فلزات آنلاین، آیت محمد ولی اظهار داشت: در حداقل چهار الی پنج ماه اخیر، ویروس کرونا همه اصناف به خصوص طلا و جواهر را دچار مشکل کرده است، به گونهای که در صنعت طلا تعطیلی کامل ایجاد شد. در واقع ویروس کرونا کل دنیا را در بر گرفته که ما هم از این قاعده مسثتنی نیستیم و صنعت ما را دچار رکود کرد که همچنان اثر آن را میبینیم.
وی افزود: اصناف به خصوص صنعت طلا و جواهر وظایف خود را انجام میدهند؛ اما در حال حاضر وظیفه دولت و سازمانهای زیر مجموعه دولت این است که کمک حال اصناف باشند و از لحاظ مالیات، بیمه، چکهای برگشتی و… به نوعی به اصناف کمک کنند تا این معضل را بتوانیم پشت سر بگذاریم و به روال گذشته بازگردیم.
محمد ولی یادآور شد: هر آنچه که نوسان ایجاد شود کسبه دچار مشکل میشوند؛ اما صنعت طلا و جواهر به قدری خود را آماده کرده که بتواند به بازار آرامش دهد. نوسانات طلا به درد ما نمیخورد بلکه زمانی به نفع صنعت ماست که مبادله و داد و ستد انجام شود.
وی با اشاره به مالیات بر ارزشافزوده، تصریح کرد: علت اینکه مالیات بر ارزشافزوده بیشتر خود را در صنعت طلا نشان داده این است که باید ۹ درصد کل را از مصرفکننده گرفت و به سازمان امور مالیاتی داد، به همین دلیل برخی از کسبه نتوانستند خود را با این شرایط وفق دهند و برخی مجبور شدند تعطیل کنند. مالیات بر ارزشافزوده به صورت غیرکارشناسی وارد این حوزه شد. نمایندگان سازمان امور مالیاتی و نمایندگان مجلس از این موضوع دفاع میکردند اما وقتی نتایج و نحوه اجرا را دیدند متوجه شدند که این قانون ایراداتی دارد.
بیشتر بخوانید
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر و سکه، اظهار داشت: ۸۰۰ هزار تومان پول طلای خام است، اگر اجرت را در نظر بگیریم در برخی از موارد به بالای ۹۰۰ هزار تومان نیز میرسد و ۹ درصد این مبلغ مقدار بالایی است که موجب رکود در صنعت طلا میشود. مالیات بر ارزشافزوده، زمانی به نفع صنعت است که اصل قیمت طلا معاف شود؛ اگر این موضوع اجرا شود رونق به بازار باز میگردد. البته ما انتظار داشتیم که از اول سال ۹۹ این مسئله اجرایی شود اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
مردم وارد حوزه طلای آب شده نشوند
محمدولی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا منظور از اپلیکیشن معاملات طلا، همان سامانهای است که وزارت صمت در موضوع آئیننامه ماده ۱۴ قانون مبارزه با پولشویی باید اجرایی میکرد؟ گفت: شاید حدود سه یا چهار سال است که در مورد مبارزه با پولشویی استارت این کار خورده و به همه اصناف اعلام کردند که خریدار و فروشنده هر معامله باید مشخص باشد و با توجه به گران قیمت بودن طلا، این موضوع در این بازار بیشتر مورد توجه است.
این مقام مسئول ادامه داد: ما از اصناف خواهش میکنیم، در هر معاملهای که انجام میدهند مشخصات افراد درج و حتما خرید با کارت ملی انجام شود.
بر اساس گزارشی از مهر، رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا جواهر سکه خاطرنشان کرد: به مردم توصیه میکنم که به حوزه طلای آب شده وارد نشوند. در حال حاضر تقاضا در این حوزه بیشتر از حوزه مصنوعات طلاست که امیدواریم این رویه تغییر کند.