شاخص بورس در نیم ساعت ابتدای معاملات امروز، با رشد ۱۰ هزار واحدی به یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد رسید.
به گزارش کافه طلا، شاخص بورس در ابتدای معاملات امروز دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ با رشد ۱۰ هزار واحدی به یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن نیز با رشد ۴۸۶ واحدی به ۴۳۱ هزار و ۳۴۳ واحد رسید.
نمادهای فولاد، شپنا، شبندر، وغدیر، شستا، وبملت و شتران بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص امروز بورس داشتهاند.
براساس گزارش اقتصادنیوز ، روز گذشته شاخص کل بورس صعود کرد و شاخص هموزن افت کرد تا شاهد دو جهت متفاوت در بازار باشیم. گروه کثیری از نمادها کاهش قیمت داشتند و قیمت سهام نمادهای شاخصساز افزایش یافت.
دیروز شاخص کل بورس 5 هزار و 860 واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 175 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 92 واحد پائین آمد و در رقم 430 هزار و 851 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس نیز 40 واحد رشد کرد و به رقم 16 هزار و 945 واحد رسید.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 80 نماد رشد قیمت و 348 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 16 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 69 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در دومین روز کاری هفته شاخص کل بورس در شرایطی بیش از 5 هزار واحد رشد کرد که رقم خالص خروج پول حقیقی نسبت به روز شنبه 21 درصد افزایش یافت و شاهد خروج 839 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار بودیم. دیروز 69 درصد نمادهای بازار افت قیمت داشتند و به تبع آن شاخص کل هموزن نزول کرد. در نتیجه شاخص کل تحت تاثیر رشد نمادهای بزرگ و شاخصساز رشد کرد. با این حال 3 نشانه مثبت در بازار دیده میشود.
اولین نشانه مثبت کاهش مازاد عرضه بازار است. دیروز بورس با مازاد عرضه 3 هزار و 685 میلیارد تومانی بسته شد که 371 میلیارد تومان کمتر از رقم مازاد عرضه روز شنبه است و افت 9 درصدی داشت.
نشانه دوم رشد ارزش معاملات بازار است که نشان دهنده افزایش نقدشوندگی بازار است. دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 21 هزار و 799 میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به روز شنبه 10 درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز 73 درصد افزایش یافت و به رقم 5 هزار و 69 میلیارد تومان رسید.
سومین نشانه مثبت معاملات دیروز تبعیت حقیقیها از تقاضای حقوقیهاست. در معاملات اغلب نمادهای شاخصساز پس از رشد تقاضای حقوقیها، تقاضای حقیقیها نیز افزایش یافت. به عبارت دیگر در شرایطی که قیمتها به کف رسیده حقوقیها توانستند حقیقیها را با خود همراه کنند. تحلیلگران خوشبین میگویند قیمتها به سطح ارزندهای رسیدهاند و اگر حقوقیها در سمت تقاضا فعالتر شوند همانند دیروز بر میزان تقاضای حقیقی بازار نیز افزوده خواهد شد.
با این حال گروهی دیگر از تحلیلگران با اتکا به رشد خروج پول حقیقی، معتقدند رشد تقاضای حقیقی به اندازهای نیست که بتواند روند حرکت بازار را تغییر دهد. این گروه حتی رشد تقاضای حقوقی را مقطعی و متاثر از الزام صندوقهای سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت به خرید سهام در بورس میدانند و نتیجه میگیرند که این نوسانهای مقطعی نشانه تغییر روند در بازار نیست.
دکتر دهقان دهنوی، در نشست هماندیشی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران ارشد بازار سرمایه که دیروز عصر برگزار شد با اشاره به چشم انداز آتی بازار سرمایه گفت: شرایط بازار سرمایه در کشور رو به بهبود است. کاهش احتمالی قیمت ارز برای بازار سرمایه تهدید نیست. چرا که باعث رفع محدودیت ها در تجارت خارجی می شود و بسیاری از هزینه های نقل و انتقال را کاهش می دهد. علاوه بر این با رونق تولید ، بازارهای جدید را به روی صادرات خواهد گشود.
وی ادامه داد: همچنین بازنگری در دستورالعمل بازارگردانی آغاز شده و مسیر را به گونه ای طراحی خواهیم کرد که هم شرایط خاص بازار سرمایه کشور در نظر گرفته شود و هم از تجربیات جهانی بهره بگیریم.
رییس سازمان بورس افزود: دامنه نوسان نامتقارن، زمانی در شورای عالی بورس تصویب شد که در شرایط نااطمینانی اقتصاد قرار داشتیم و امروز این فضا در حال تغییر و بهبود است. برقراری دامنه نامتقارن، تصمیمی موقت بود و قطعا در دراز مدت به سمت کاهش محدودیت ها و اصلاح آن حرکت خواهیم کرد.
سخنگوی شورایعالی بورس با بیان اینکه همه ما داخل کشتی بازار سرمایه هستیم و بازار سرمایه متعلق به همه ایران است و همه با حس مسئولیت پذیری به دنبال توسعه بازار سرمایه هستیم، افزود: این بازار باید در همه ابعاد مانند میزان ورود شرکت ها به بازارسرمایه، توسعه نهادهای مالی به لحاظ کمی و کیفی و همچنین سرمایه گذاران توسعه بیشتری پیدا کند. ما به دنبال ابرنهادهای مالی هستیم. تعداد نهادهای مالی حاضر در بازارسرمایه باید افزایش پیدا کنند و هر کدام باید بتوانند در صنایع مختلف به طور اختصاصی به ارائه خدمات بپردازند.
دهنوی با بیان اینکه صندوق توسعه بازار نوعی ثبات برای بازار به همراه دارد که منافع آن به همه اهالی بازارخواهد رسید گفت:اقدام صندوق های با درآمد ثابت، هم حمایت از کلیت بازار و هم حمایت از پرتفوی سهام خود آنها خواهد بود.
رییس سازمان بورس همچنین با اشاره به بهبود روابط بین المللی و تاثیر آن بر بازار سرمایه و اقتصاد، افزود: امروز فضای خوبی برای گسترش فعالیت های نهادهای مالی و جذب سرمایه های خارجی در حال شکلگیری است و برای جذب سرمایه های خارجی، هیچ بازاری مناسب تر از بازار سرمایه نیست.