رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه مسافرانی که به کشور ما سفر میکنند بیشتر مصنوعات نقره میخرند، گفت: طبق قانون کشورمان، مسافران میتوانند تا سه کیلوگرم مصنوعات نقره به خارج از کشور ببرند.
به گزارش کافه طلا به نقل از مهر، ابراهیم محمد ولی در مورد بازار نقره نیز گفت: بعد از طلا و پلاتین، نقره یکی از فلزات گرانبها است زیرا مصنوعاتی از آن ساخته میشود که برای مردان هم کاربرد زیادی دارد. مسافرانی که از کشورهای همسایه به کشور ما و شهرهای زیارتی ما سفر میکنند، بیشتر مصنوعات نقره میخرند و این بازار در کشور رونق نسبی دارد.
وی افزود: طبق قانون کشورمان، مسافران میتوانند تا سه کیلوگرم مصنوعات نقره به خارج از کشور ببرند. صادرات طلا هم اگر بازاریابی شود مشکلی ندارد و در ازای خروج مصنوعات طلا باید طلای خام به کشور برگردانند. خروج طلای مسافری نیز همچنان ۱۵۰ گرم است.
محمد ولی در مورد خرید طلای آب شده، اظهار داشت: به دلیل بازگشت آرامش نسبی به بازار طلا و اطلاع رسانی در مورد مضرات خرید طلای آب شده، تقاضا برای خرید آن طی ۴۰ روز اخیر نسبتاً کاهش یافته است و اکنون، بیشتر خود صنعتگران حوزه طلا در معاملات طلای آب شده فعال هستند که اهل فن بوده و میتوانند درست یا غلط بودن طلای آب شده را تشخیص دهند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: زمانی که بازار دچار نوسانات شدید قیمتی میشود، مردم پول را تبدیل به طلا میکنند چرا که طلای آب شده مالیات بر ارزش افزوده و اجرت ندارد.
وی با بیان اینکه هیچ کس از خرید مصنوعات طلا متضرر نمیشود، تاکید کرد: توصیه میشود افرادی که در صنعت طلا خبره نیستند به بخش طلای آب شده ورود نکنند، زیرا ممکن است عیار پایین بخرند و در زمان فروش متوجه این موضوع شده و متضرر شوند.
وی ادامه داد: اگر مردم به دنبال تبدیل پول خود به طلا هستند، مصنوعات طلا آن هم به صورت حضوری بخرند تا اگر مشکلی هم پیش آمد به راحتی بتوانند پی گیری کنند.
بانک مرکزی، ضوابط ورود و خروج مصنوعات طلا، نقره توسط اشخاص جهت مصارف غیرتجاری (همراه مسافر) را در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۹۸ بدین شرح اعلام کرد:
۱. ورود زیورآلات ساخته شده از طلا، نقره و پلاتین همراه مسافر از قبیل گردنبند، دستبند، گوشواره، انگشتری، النگو و غیره برای مصارف شخصی به صورت واحد (از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد) در مجموع حداکثر تا میزان ۱۵۰ گرم مجاز بوده و مازاد بر آن منوط به کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است.
۲. خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر از انواع مصنوعات طلا، نقره و پلاتین در مجموع حداکثر تا میزان ۱۵۰ گرم مجاز خواهد بود. چنانچه زیورآلات مورد بحث مزین به سنگ های گرانبها از قبیل الماس، زمرد، یاقوت و… باشد، نباید وزن نگین منصوب به آنها در مجموع از یک قیراط تجاوز کند.
۳. خروج ظروف و مصنوعات نقره (به جز زیورآلات) توسط مسافر حداکثر تا میزان سه کیلوگرم مجاز است، مشروط بر اینکه اشیا مذکور در زمره آثار فرهنگی و تاریخی محسوب نشود.