روز سیزدهم ماه رجب سال سیام عامالفیلم روز ولادت باسعادت حضرت امير المؤمنين(ع) و اولین روز از ایام البیض است.
شیعیان این روز را به پاس مهربانیهای امام اول خود در حق کودکان یتیم، «روز پدر و روز مرد» نامگذاری کردند.
به گزارش کافه طلا، روز سیزدهم ماه رجب یکی از بزرگترین اعیاد شیعیان به حساب میآید چرا که امام اول شیعیان حضرت على(ع) در روز جمعه 13 رجب سال سىام عام الفيل و در خانه خدا متولد شدند. مولا امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) نگاهی ویژه به کودکان یتیم و خانوادههای بیسرپرست داشتند و به آنها کمک و مهربانی مینمودند به همین دلیل روز ولادت این امام همام را «روز پدر» و «روز مرد» نام نهادند. در این روز خانوادههای شیعیان و خصوصا ایرانیها، با هدیه دادن طلا و جواهرات زینتی مردانه، انگشتر نقره، البسه و خلاصه هرکس در حد وسع و توان خود به رسم قدردانی از زحمات پدر خانواده هدیهای میدهد.
ماه رجب هفتمین ماه از ماههای قمری، ماهی بسیار شریف و از ماههای حرام است که فضائل زیادی در روایات برای آن برشمردهاند. به ماه رجب، رجب الأصب یعنی ماه ریزش رحمت خداوند بر مردم نیز میگویند.
سیزدهم رجب روز اول از ایام البیض است و ثواب بسیاری برای روزه این روز و دو روز بعد وارد شده و اگر کسی قصد انجام اعمال اُمّ داوُد را دارد باید این روز را روزه بگیرد و در این روز بنا بر قول مشهور بعد از سی سال از عام الفیل ولادت با سعادت حضرت امیرالمؤ منین علی علیه السلام در میان کعبه مُعَظَّمه واقع شده است. پدر آن حضرت ابوطالب فرزند عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف (عموی پيامبر(ص)) و مادرش هم فاطمه دختر اسد بن هاشم بود. بنابراين امام على(ع) از هر دو طرف هاشمى نسب است.
روز سیزدهم ماه رجب از بزرگترین ایام سال است چرا که امام اول شیعیان، امام علی (ع) در روز جمعه ۱۳ رجب سال سیام عام الفیل و در خانهی خدا متولد شدند. پدر آن حضرت ابوطالب فرزند عبدالمطلب بن هاشم بن عبد مناف (عموی پیامبر (ص)) و مادرش هم فاطمه دختر اسد بن هاشم بود. بنابراین امام علی (ع) از هر دو طرف هاشمی نسب است.
در کتاب مفاتیح الجنان دربارۀ روز سیزدهم از ماه رجب چنین آمده است: آگاه باش که در هر یک از ماههای رجب و شعبان و رمضان، در شب سیزدهم مستحب است دو رکعت نماز بگزارند به این صورت که: در هر رکعت پس از سوره «حمد»، سورههای «یس» و «تَبارَکَ الْمُلک» و «توحید» را بخوانند. مستحب است در هر یک از ماه رجب و شعبان و رمضان، در شب سیزدهم دو رکعت نماز اقامه شود.
امام صادق (ع) فرمود: «خداوند به این امت سه ماه ارزشمند عطا کرد که به امتهای قبل نداده بود و آن ماهها، رجب، شعبان و ماه رمضان است و سه شب نیز به این امت عنایت کرد که به امتهای پیشین نداده بود و آن شبهای سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه است و همچنین سه سوره (بافضیلت و پرمحتوا) به این امت عطا کرد که به امّت های سابق نداده بود و آن سورههای «یس»، «مُلک» و «توحید» است، از این رو هر کس که میان این سه فضیلت جمع کند، میان بهترین عطاهای این امّت جمع کرده است»
همچنین در برخی روایات آمده است حضرت رسول (ص) فرمودند: هر که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بگذارد به این ترتیب که در رکعت اول سورههای حمد والعادیات را یک بار و در رکعت دوم سورههای حمد و تکاثر را یک بار و دیگر رکعات را به اینگونه بخواند، خداوند گناهان او را میآمرزد.
سیزدهم رجب روز اول از ایام البیض است و ثواب بسیاری برای روزه این روز و دو روز بعد وارد شده و اگر کسی قصد انجام اعمال اُمّ داوُد را دارد باید این روز را روزه بگیرد و در این روز بنا بر قول مشهور بعد از سی سال از عام الفیل ولادت با سعادت حضرت امیرالمؤ منین علی علیه السلام در میان کعبه مُعَظَّمه واقع شده است.
با فرا رسیدن گرامیداشت روز پدر، ارسال متن و پیامک های زیبا نیز رایج شده و به نوعی پاس داشتن این روز و قدردانی قبل از رفتن و دست بوسی در دوران تکنولوژی با ارسال پیامک و عکس انجام میشود. البته که واجب است که به دیدار بزرگترها رفت و ایام عید و خصوصا روزهای مربوط به احترام و پاس داشتن زحمات آنها را انجام داد ولی قبل از رفتن و دیده بوسی بسیاری با ارسال پیامک تبریک این روز را پیشاپیش اعلام و تبریک میگویند. در اینجا نمونههایی را برای استفاده شما عزیزان فراهم کرده ایم:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زیباترین ولادت: تنها کسی که در داخل خانه خدا بدنیا آمد، اوست.
زیباترین نام: بنا بر روایات متعدد، نام علی مشتق از نام خداست.
زیباترین معلم: علی تربیت شده دست پیامبر (ص) بود.
زیباترین سخنان: به تعبیر بسیاری از بزرگان، نهج البلاغه برادر قرآن کریم است
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ