نوسانات قیمت این روزها در بازارهای داخلی کالاها، سرمایه گذاران و خریداران را گیج و متحیر کرده است. بازار طلا و سکه نیز مستثنی نبوده ، به طوری که نرخ سکه از مرز ۱۲ میلیون تومان گذشته است. نوسانات بازار طلا موجب شده تا اکثر خریداران به سمت نقره و جواهرات روی بیاورند.
علی آبشناس
به گزارش کافه طلا، عواملی مانند: قدرت خرید پایین، نبود ثبات قیمت ، نوسانات و تلاطم های قیمتی در بازار طلا و سکه باعث شده است تا اعتماد خریداران و حتی سرمایه گذاران طلا و سکه تا حدودی کاهش یابد. از طرفی نیاز به خرید اجباری خصوصا در میان زوج های جوان؛ بازار نقره، پلاتین، سنگهای قیمتی و جواهرات را به حرکتی صعودی متمایل کرده است.
جدیدترین نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز نشان داد که اکثر تحلیلگران وال استریت نسبت به روند قیمت طلا در کوتاه مدت همچنان نظر خنثی دارند در حالی که خوش بینی سرمایه گذاران به بالا رفتن قیمت این فلز ارزشمند افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
فیلیپ استرایبل، استراتژیست ارشد بازار در شرکت بلو لاین فیوچرز اظهار کرد: طلا در حال حاضر اندکی راکد شده اما باید به زودی اندکی هیجان مشاهده کنیم. کف قیمت طلا از حمایت قوی برخوردار است.
«ابراهیم محمدولی»، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، این افزایش نرخ را امری مشکوک توصیف کرد و اظهارکرد: روز گذشته (جمعه) تمام بخشهای صنعت طلا و جواهر در سراسر کشور تعطیل بوده است. مگر در ساعات ابتدایی امروز (شنبه) چه اتفاقی در بازار میتواند رخ داده باشد که با این نوسان و افزایش شدید نرخ در مورد سکه و طلای آبشده مواجه هستیم؟
وی افزود: قیمت گذاری در بازار طلای ایران همواره تحت تاثیر سه عامل بازار ارز، ارزش انس جهانی و میزان تقاضای داخلی صورت میگیرد. متاسفانه طی روزهای اخیر به دلیل فضای ایجاد شده در برخی بازارهای مالی دیگر مانند بازار بورس، صاحبان سرمایه به هر دلیلی به این نتیجه رسیدهاند که امکان تداوم سرمایهگذاری در آن بازارها را ندارند و میتوانند از نوسانات بازار طلا کسب سود بیشتری داشته باشند. به همین دلیل بازار طلا با افزایش شدید تقاضا برای سکه و طلای آبشده مواجه شده است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به استفاده غیرقانونی برخی از کانال های مجازی از آرم و نشان اتحادیه طلا و جواهر، توضیح داد: ما سوءاستفاده از آرم اتحادیه را طی نامه نگاریهایی به مراجع مربوطه اعلام کردهایم که در حال پیگیری است. اما به نظر میرسد باید دستگاههایی که از لحاظ فنی صلاحیت ردیابی در فضای مجازی را دارند، وقت و همت بیشتری بگذارند تا گردانندگان این اتاقهای مجازی شناسایی شوند. در این راه ما هم اطلاعات خودمان را در اختیار مراجع مربوطه میگذاریم.
جهت سفارش، ساخت، کارشناسی، صدور پروانه، خرید، فروش، طلا و جواهر با کارشناسان ما در تماس باشید.
مدتی است که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور تاکید ویژهای بر ایجاد ارزش افزوده در سنگهای قیمتی دارند. صنعتی که پیش از این بسیار مورد بیتوجهی مسئولان قرار میگرفت و نتیجه آن فعالیت چشمگیر دلالان و گسترش خام فروشی در این حوزه بود. علی رغم منابع بزرگ سنگهای ارزشمند که در کشور وجود دارد تا به امروز نه اکتشافات مناسبی در این حوزه انجام شده و نه فعالیت چندانی برای بهبود فعالیتهای این صنعت محقق شده است.
خداداد غریب پور مدیرعامل ایمیدرو گفت: حوزه سنگهای قیمتی یا به اصطلاح گوهرسنگ، یک ظرفیت مغفول بود که باید به آن میپرداختیم و از ۹ ماه پیش فعالیت متمرکز در این حوزه را آغاز کرده ایم. پیش از این در سال ۱۳۹۰ طرحی در تبیین استراتژی گوهرسنگ انجام شده بود، اما در نهایت اجرایی نشد و وضعیت سنگهای قیمتی تا به امروز به همین شکل باقی ماند.
وی افزود: در حوزه سنگهای قیمتی مشکلات زیادی از جمله گمرک، ارزشگذاری، صادرات و ... باید ارزیابی میشد تا به عملکرد مناسب برسیم. بسیاری از این سنگها به صورت خام و بدون ایجاد ارزش افزوده از کشور خارج میشد، اما اقدامات لازم را برای کنترل آن آغاز کردیم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اعلام این خبر که؛ دو دستور مناسب از طرف دولت و برای بهبود صنعت گوهرسنگ در کشور داشتیم، اظهار کرد: در مرحله اول برنامه عملیاتی ایمیدرو را برای ساماندهی به این بخش ارایه کردیم و در مرحله دوم از طرف دولت دستور گرفتیم تا هر کاری که لازم است صورت پذیرد. راهکارهای اجرایی باید به درستی اتفاق بیفتد تا در نهایت نتیجه مناسب را شاهد باشیم. گروهی از اقدامات شامل فعالیتهای اکتشافی و ساماندهی به معادن گوهرسنگ آغاز شد تا با برنامه ریزی بهتری در این حوزه پیشروی کنیم.
غریب پور در پاسخ به این سوال که ایمیدرو چه برنامههایی برای توسعه این صنعت در کشور دارد، گفت: هدفگذاری ما برای سال ۱۴۱۰ است؛ ما در حوزه سنگهای خام ۲ درصد و در حوزه جواهر یک درصدی سهم دنیا به دست خواهیم آورد که متناسب با جمعیت کشور است. با توجه به رشد جهانی این صنعت در آن زمان یک درصد از سهم بازار باید حجم مبادله کشور را به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم.
مدیرعامل ایمیرو در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بازار ۶۰۰ میلیارد دلاری جهانی گوهرسنگ ها، سهم ایران کمتر از نیم درصد است. بنابر اهداف مورد توجه ایمیدرو در افزایش سهم ایران در تجارت جهانی، دستیابی به سهم نیم درصدی تا سال ۱۴۰۵ و سهم یک درصدی تا سال ۱۴۱۰ مورد توجه است.
مدت زمانی بود که تغییر علاقه جوانان از طلا به بدلیجات و تیتانیوم و استیل، به قول معروف مد شده بود. بدلیجات به دلیل تغییر رنگ ندادن و ارزان بودن توجه نوجوانان و جوانان را به سمت خود جلب کرده بود. ولی باید بدانیم که تمام این علاقه و نگاه نوجوانان به بدلیجات تا قبل از زمان ازدواج بود و بعد از آن به تبع رسم و آئین های مرسوم، نیاز به خرید سرویس و طلاجات برای مراسم نامزدی و عقد و عروسی کاملا احساس می شد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در این باره می گوید: متاسفانه در حوزه مصنوعات طلا و جواهر افزایش تقاضایی که در طلا و سکه وجود دارد نیست، به طوری که در هفتههای اخیر این رسته از بازار طلا در مجموع زیر ۲۰ درصد از معاملات بازار طلا را به خود اختصاص داده که این موضوع مشکلات فراوانی را برای کارگاههای تولیدی و نیروهای فعال در آن ایجاد کرده است.
با جمع بندی نتایج بازار، نوسانات قیمت طلاو صحبت های مسئولین که نشان از عزم جزم آنها در حمایت از این تولید. و استخراج بیش از پیش گوهرسنگ ها را دارد به این مضمون دست می یابیم که؛ در آینده ای نزدیک بازار نقره و سنگ های قیمتی رونقی تازه و صعودی چشمگیر داشته باشد. البته از این موضوع غافل نشویم که گوهرسنگ ها و جواهرات به دلیل کارکردهای زیبا و چشم نواز جزئی اصلی از بازار گرانقیمت ها را دارا می باشد. نمونه هایی که در کاروینگ یا همان تراش و حک گوهرسنگ به کار می رود و یا سنگ های گارنت، زمرد، یاقوت قرمز و کبود که در انگشتر و گوشواره و آویز مورد استفاده قرار می گیرد زیبایی دوچندانی به ست و سرویس های طلا، نقره و جواهر می دهد.
امروزه با توجه به تغییرات شدید قیمتی در بازار (سکه و طلا)؛ نقره، پلاتین و جواهرات قیمتی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است.